Drew Barrymore fontos döntést hozott: végre kibékült az édesanyjával

Jól indul az éve a színésznőnek: végre maga mögött hagyta a családi viszályokat.

Bár ma már irigylésre méltónak tűnik Drew Barrymore élete, sokáig közel sem volt az. 7 évesen kapta meg Steven Spielbergtől a számára hírnevet hozó filmszerepet Gertie szerepét az E. T. A földönkívüli című moziban , ami talán kissé felkészületlenül érte, annak ellenére, hogy mindkét szülői ágról csak színészek vették körül. Még 10 éves sem volt, amikor már komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, 15 évesen került rehabilitációs kezelésre. Szüleivel sem volt felhőtlen a kapcsolata, éveken át kereste a helyét a világban. Életvitele a párkapcsolataira is erősen rányomta a bélyegét, zűrös magánélete sem segítette a helyzetét.

Nehéz gyerekkora volt

Egy gyereknek mindig szüksége van a támogató szülői háttérre: komoly lelki és mentális zavarokat okozhat, ha instabil a családi környezet. Ráadásul Drew Barrymore már 11 hónaposan reklámfilmben szerepelt, amibe sok beleszólása még nem igazán lehetett. Az soha nem volt titok, és a bulvárlapoknak is bőven adott témát, hogy nem felhőtlen a viszony a családjában. Önpusztító életmódja után kőkemény munka van abban, hogy rendezte a sorait, amihez meg kellett szabnia a határokat, és felismerni, hogy az életben semmit nem lehet büntetlenül csinálni. Legalábbis hosszútávon nem. S bár sokáig úgy tűnt, hogy a szülei nélkül is tökéletesen elboldogul, mára ezen a téren is békére lelt.

Ma már kétgyermekes édesanyaként saját tapasztalatból is tudja, milyen fontos egy gyereknek a tudat, hogy számíthat az anyjára. Túl van élete nehéz korszakán, a korral bölcsebb is lett, ezért nem akar a korábbi rossz tapasztalatokkal, hibákkal tovább együtt élni.

Anyaként más megvilágításba kerülnek a dolgok

Mindig ott leszek anyám mellett, mindig, mindenben támogatni fogom. Nem fordíthatok hátat annak, akinek az életemet köszönhetem. Nem tudom megtenni, nagyon fájna nekem. Annyira kegyetlennek találnám. De ez nem jelenti azt, hogy néha ne férjen bele a kapcsolatunkba egy kis távolság vagy egy kis szünet. Ezek egészséges szünetek, amelyek mindkettőnknek jót tesznek” – mondja a színésznő.

Emlékirataiban úgy fogalmazott, hogy „nulla védelem és nulla következetesség” mellett nőtt fel, de ezek mellett is hálás az anyjának az életért. Esetükben is igaz, hogy az idő sok mindent begyógyít, ahogy múlnak az évek, a rossz emlékektől is könnyebb megszabadulni. S azért is különösen fontos lehetett számára a megbékélés az anyjával, mivel az apja már nem él. John Drew Barrymore 2004-ben halt meg rákban, előtte hosszú ideig hospice házban ápolták, aminek költségeit a lánya fizette.

Drew Barrymore-nak és magyar származású édesanyjának jól indult az újév, megbocsátottak egymásnak és helyrehozták a kapcsolatukat. „Mindig egyfajta kozmikus kapcsolatot, egy mágneses vonzást érzek a szüleim irányába. Ez sok érzelemmel jár, és segít, hogy a dolgok helyrejöjjenek. Ma már tudom, hogy a munkámat sem kötelességből végzem, hanem genetikailag vagyok ere kódolva”.

Forrás: people.com
Nyitókép: Kevin Mazur/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: