Ebben a japán szállóban a vendég egy cicát is örökbe fogadhat

Persze csak azután, hogy egy éjszakát együtt töltött a kiszemelttel.

Adoptálni egy háziállatot, legyen az egy kutya vagy egy cica, nagy felelősség, így nem csoda, hogy a legtöbben akár éveket is gondolkodnak azon, hogy vajon jó döntés-e meglépni a befogadást.

Japánban, Yugawara városában nemrég egyedülálló megoldást találtak a problémára. A My Cat nevű fogadóban – ami egy tradicionális japán ryokan – nemcsak szállást foglalhatnak, egy szobatársat is kaphatnak a vendégek: apró, négy lábú cirmosokat, akiket aztán haza is vihetnek magukkal, ha tetszett az együtt töltött idő. Akihiro Ochi, a különleges szálláshely megálmodója úgy gondolta, rengeteg kismacskának lenne szüksége szerető otthonra, viszont az emberek nehezen szánják el magukat az örökbefogadásra, gyakran amiatt, mert nincs idejük vagy lehetőségük megtudni, milyen lenne az együttélés. Ezért találta ki, hogy ha valaki, a megszállni vágyó vendégek közül kipróbálná, milyen az, amikor egy kis, szőrös szeretetgombóc várja az otthonában – ez esetben a szobájában -, akkor a foglalása mellé megkaphatja a cicás próbacsomagot is, ami aztán szigorú eljárási rend szerint folyik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

まいきゃっと (@catcafe_mycat) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

まいきゃっと (@catcafe_mycat) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

まいきゃっと (@catcafe_mycat) által megosztott bejegyzés,

„A vendéget először leültetjük a cicakávézóban, ahol megnézzük, mennyire érzi jól magát a négylábúak között és melyik macskával kerülhet egy hullámhosszra. Itt a fogadóban mindannyian nagyon jól ismerjük a kisállatok személyiségét, meg tudjuk mondani, kihez, melyik illene a legjobban.” – mesélte a szálló tulajdonosa a My Modern Met magazinnak. Ha megvan a kiszemelt, a cicát este fél 6-kor beviszik a vendég szobájába és egészen reggel 9 óráig együtt is maradnak, eközben pedig játszanak, ismerkednek, etetik és gondozzák őket, pontosan úgy, mintha már együtt élnének. A kellemesen eltöltött idő után a gazdijelölt választhat, hogy szeretné-e örökbe fogadni szobatársát vagy sem, illetve a személyzet is áldását adja az újonnan köttetett kapcsolatra és könnyes szemmel bár, de örömmel útjára bocsátja a kis négylábút egy új, szerető család felé.

Forrás: mymodernmet.com
Nyitókép: My Cat Yugawara 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: