Ez a sajttorta tökéletes desszert, hiszen ha elkészítjük akár 5 napig is eláll a hűtőben, már ha nem esszük meg azonnal.
A sütés nélküli sajttorta receptek a kedvenceim, különösen nyáron – nem kell bekapcsolni a sütőt, és minden egyes falatnak mennyei íze van. A lime-os sajttorta például tökéletesen krémes töltelékével, valamint ropogós graham kekszes tésztájával bárkit levesz a lábáról. Ez az egyszerű, habos finomság ötvözi a lime savanyúságát a sajttorta gazdagságával.
A legfinomabb nyár végi csemege: lime-os sajttorta
Hozzávalók:
- 1 csésze finomra őrölt Graham keksz
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 5 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva és kihűtve
- 250 gramm krémsajt
- 2,5 dl habtejszín
- 3 csésze limelé, 2 teáskanál reszelt lime héj
Elkészítése:
- Keverjük össze a kekszmorzsát, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, amíg a keverék nedves homokra nem hasonlít. Egyenletesen nyomkodjuk bele egy 23 centi átmérőjű tortaforma aljára, majd tegyük a fagyasztóba 15 percre.
- Közben egy tálba tegyük bele a krémsajtot a habtejszínt, majd turmix segítségével habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a limelét valamit a reszelt limehéjat.
- Az elkészült krémet öntsük a kihűlt tésztára, a tetejét simítsuk el egy spatulával. Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább 12 órára.
- Vegyük ki a tortaformából, szeljük fel, és fogyasszuk egészségünkre!
Forrás: Marta Stewart
Nyitókép: Aurelia Redenica / Unsplash
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:
- Görögdinnye-pizza, a hamisítatlan nyári desszert
- 3 hűsítő házi jégkrém, amit fagylaltgép nélkül is elkészíthetsz
- 4 koranyári desszert és alkoholos ital recept akác- és bodzavirágból