Édes felüdülés a nyár utolsó hétvégéjére: ne hagyd ki a sütés nélküli lime-os sajttortát!

Ez a sajttorta tökéletes desszert, hiszen ha elkészítjük akár 5 napig is eláll a hűtőben, már ha nem esszük meg azonnal.

A sütés nélküli sajttorta receptek a kedvenceim, különösen nyáron nem kell bekapcsolni a sütőt, és minden egyes falatnak mennyei íze van. A lime-os sajttorta például tökéletesen krémes töltelékével, valamint ropogós graham kekszes tésztájával bárkit levesz a lábáról. Ez az egyszerű, habos finomság ötvözi a lime savanyúságát a sajttorta gazdagságával.

A legfinomabb nyár végi csemege: lime-os sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 csésze finomra őrölt Graham keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 5 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva és kihűtve
  • 250 gramm krémsajt 
  • 2,5 dl habtejszín 
  • 3 csésze limelé, 2 teáskanál reszelt lime héj

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a kekszmorzsát, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, amíg a keverék nedves homokra nem hasonlít. Egyenletesen nyomkodjuk bele egy 23 centi átmérőjű tortaforma aljára, majd tegyük a fagyasztóba 15 percre.
  2. Közben egy tálba tegyük bele a krémsajtot a habtejszínt, majd turmix segítségével habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a limelét valamit a reszelt limehéjat.
  3. Az elkészült krémet öntsük a kihűlt tésztára, a tetejét simítsuk el egy spatulával. Fedjük le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább 12 órára.
  4. Vegyük ki a tortaformából, szeljük fel, és fogyasszuk egészségünkre!

Forrás: Marta Stewart
Nyitókép: Aurelia Redenica / Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)