A legfinomabb édesburgonyából készült reggelit neked is ki kell próbálnod

Ájurvédikus recept az egyik kedvenc zöldségünkkel

Megérett az idő arra, hogy a reggeli kávédat gőzölgő fahéjas teára cseréld, a zabkása és a joghurt helyett pedig egy őszies fogással indítsd a napod. Lehet, hogy kicsit elfogultak vagyunk, de mi egyértelműen az édesburgonyára szavazunk!

Arról már írtunk, hogy miért szuper étel az édesburgonya, most pedig egy gyorsan elkészíthető, egyszerű receptet is mutatunk hozzá. Ha eddig nem ettél zöldséget reggelire, az édesburgonya remek kezdés! 10 óra előtt érdemes fogyasztani, hogy kellő lendületet adhasson a korai órákban. A benne lévő fitonutriensek és a rost nemcsak védi a májat, de az emésztést segíti. A receptben a ghee vaj is szerepel, ami az ájurvédikus gyógyítás és egyúttal az indiai konyha egyik alapvető élelmiszere. Egészségesebb a sima vajnál, szóval, ha még nem kóstoltad, itt az ideje!

Hozzávalók a sült édesburgonyához (1 adag):

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra, és bélelj ki egy sütőtálcát sütőpapírral. Moss és tisztíts meg egy édesburgonyát, majd szúrj bele lyukakat egy villa segítségével. Tedd a burgonyát a sütőtálcára, majd 40-45 percig süsd, amíg megpuhul. Ha elkészült, vágd félbe, majd mandulavajjal, ghee vajjal és fahéjjal tálald.

Extra tipp: A sült édesburgonya körülbelül 5 napig áll el a hűtőben. Ha újramelegítenéd, 10 percig süsd 180 fokra előmelegített sütőben, vagy 2 percig mikrózd.

Nyitókép: belchonock/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: