Nagybevásárlás nélkül, pár összetevőből is fenséges édességek készíthetők. Mutatjuk, hogyan!
A téli hétvégéken a legjobb dolog az otthoni közös sütés, amit a gyerekek is imádni fognak. Sétáljatok egyet a friss levegőn, és irány a konyha! A kicsik is élvezik a közös alkotást, és az sem árt, ha minél előbb megtanulják, hogy nekik is ki kell venniük a részüket az otthoni feladatokból. Ezekkel a receptekkel garantáltan levehetők a lábukról, így ne csodálkozz, ha minden hétvégén sütni szeretnének. Ráadásul az alábbi finomságokhoz nem kell külön nagybevásárlást csinálni, pár összetevőből is mennyei desszertek készíthetők.
1. Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
- 1 L-es méretű tojás
- krémes mogyoróvaj
- 1 kk barna cukor
- ½ kanál vanília kivonat
- szódabikarbóna
- kevés só
- étcsokoládé darabok
Elkészítés:
Egy közepes tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan összekeverjük, amíg a keverék egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a csokoládédarabkákat is. A masszából egy evőkanálnyi mennyiségben golyókat gyúrunk, és lelapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, kis távolságot hagyva közöttük, és magas hőfokon, 7-10 percig, vagy barnulásig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
2. Tört csoki
Hozzávalók:
- 60-70%-os étcsokoládé
- 1 zacskó sótlan mandula
- tengeri só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt, 240 fokra. Egy tepsibe öntsük bele a mandulát, terítsük szét, és süssük 8-10 percig, amíg megpirul. Kicsit hagyjuk hűlni. Egy másik, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csokoládét, és pár perces időközökkel addig sütjük, amíg teljesen megolvad. Amikor ránézünk, mindig keverjünk rajta egy kicsit. Ha teljesen elolvadt, akkor szórjuk bele a pirított mandulát, keverjük össze, és sózzuk meg egy kicsit. Tegyük a hűtőbe, nagyjából 10 percre, amíg megkeményedik. Majd törjük darabokra, és fogyaszthatjuk is. Hűtve, légmentesen záródó üvegben vagy dobozban, két-három hétig is tárolható. Már, ha marad belőle…
3. Csokis banán
Hozávalók:
- 60-70%-os étcsokoládé
- 3-4 banán
- dióreszelék vagy cukormentes dekor forgács
Elkészítése:
A csokoládét folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett megolvasztjuk. Ha nehezebben olvad, akkor érdemes egy kevés kókuszolajt hozzáadni, hogy selymesebb legyen. A banánokat félbevágjuk, étkezési célra alkalmas pálcikát teszünk bele, és belemártjuk az olvasztott csokoládéba. Egy nagyobb tányérra tegyünk sütőpapírt, és arra sorakoztassuk fel a banánokat. Gyorsan szórjuk meg a dióval vagy a dekor forgáccsal, és tegyük hűtőbe fél órára. Ha bejön a gyerekeknek, akkor érdemes párat félretenni másnap reggelre, garantáltan jobban indul majd a napjuk.
Forrás: delish.com
Nyitókép: Kaycco/GettyImages
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:
- Egyszerű és nagyszerű szilvás receptek, ha nem a konyha a legerősebb tereped
- Nemcsak vitaminbomba, gyógyhatású is a fekete retek. Íme, 3 recept, ha kipróbálnád
- Pisztácia, a tökéletes antioxidáns – jóval több, mint nassolnivaló, mutatunk is 3 ínycsiklandó receptet