Édesítsd meg a hétvégét: íme, 3 pénztárca és alakbarát desszert

Nagybevásárlás nélkül, pár összetevőből is fenséges édességek készíthetők. Mutatjuk, hogyan!

A téli hétvégéken a legjobb dolog az otthoni közös sütés, amit a gyerekek is imádni fognak. Sétáljatok egyet a friss levegőn, és irány a konyha! A kicsik is élvezik a közös alkotást, és az sem árt, ha minél előbb megtanulják, hogy nekik is ki kell venniük a részüket az otthoni feladatokból. Ezekkel a receptekkel garantáltan levehetők a lábukról, így ne csodálkozz, ha minden hétvégén sütni szeretnének. Ráadásul az alábbi finomságokhoz nem kell külön nagybevásárlást csinálni, pár összetevőből is mennyei desszertek készíthetők.

1. Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 1 L-es méretű tojás
  • krémes mogyoróvaj
  • 1 kk barna cukor
  • ½ kanál vanília kivonat
  • szódabikarbóna
  • kevés só
  • étcsokoládé darabok

Elkészítés:

Egy közepes tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan összekeverjük, amíg a keverék egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a csokoládédarabkákat is. A masszából egy evőkanálnyi mennyiségben golyókat gyúrunk, és lelapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, kis távolságot hagyva közöttük, és magas hőfokon, 7-10 percig, vagy barnulásig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

2. Tört csoki

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bakers Market (@bakersmarketuk) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 60-70%-os étcsokoládé
  • 1 zacskó sótlan mandula
  • tengeri só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt, 240 fokra. Egy tepsibe öntsük bele a mandulát, terítsük szét, és süssük 8-10 percig, amíg megpirul. Kicsit hagyjuk hűlni. Egy másik, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csokoládét, és pár perces időközökkel addig sütjük, amíg teljesen megolvad. Amikor ránézünk, mindig keverjünk rajta egy kicsit. Ha teljesen elolvadt, akkor szórjuk bele a pirított mandulát, keverjük össze, és sózzuk meg egy kicsit. Tegyük a hűtőbe, nagyjából 10 percre, amíg megkeményedik. Majd törjük darabokra, és fogyaszthatjuk is. Hűtve, légmentesen záródó üvegben vagy dobozban, két-három hétig is tárolható. Már, ha marad belőle…

3. Csokis banán

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brittany Mullins (@eatingbirdfood) által megosztott bejegyzés

Hozávalók:

  • 60-70%-os étcsokoládé
  • 3-4 banán
  • dióreszelék vagy cukormentes dekor forgács

Elkészítése:

A csokoládét folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett megolvasztjuk. Ha nehezebben olvad, akkor érdemes egy kevés kókuszolajt hozzáadni, hogy selymesebb legyen. A banánokat félbevágjuk, étkezési célra alkalmas pálcikát teszünk bele, és belemártjuk az olvasztott csokoládéba. Egy nagyobb tányérra tegyünk sütőpapírt, és arra sorakoztassuk fel a banánokat. Gyorsan szórjuk meg a dióval vagy a dekor forgáccsal, és tegyük hűtőbe fél órára. Ha bejön a gyerekeknek, akkor érdemes párat félretenni másnap reggelre, garantáltan jobban indul majd  a napjuk.

Forrás: delish.com
Nyitókép: Kaycco/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: