A SmallGarden telefonos értesítést küld, ha a növényednek valamire szüksége van

Fogadni mernénk rá, hogy az okos rendszerek legújabb gyöngyszeme, a SmallGarden nem csak a plant lady-k és tech guruk kedvence lesz!

A modern világban, a technikai vívmányok korában felértékelődött az ember és a természet közötti kapcsolat szerepe: egyre többen vágynak arra, hogy a saját otthonukban is megteremtsék a természetközeli élményt. Az elmúlt időszakban megnőtt a konyhakertek, a balkonkertek népszerűsége, a szobanövény-biznisz pedig virágkorát éli. Egy amerikai cégnek köszönhetően mostantól azok is belevághatnak a növénynevelésbe, akik korábban nem jártak sikerrel. Az ēdn ugyanis piacra dobta az első okoskertet.

Fotó: ēdn

„A növényeket nem úgy tervezték, hogy beltérben legyenek. Itt lépünk be mi a képbe” – olvasható a cég honlapján. A SmallGarden ugyanis egy okos beltéri kert, amelybe gyógynövények, virágok, dekoratív növények, fűszernövények vagy akár zöldségek is ültethetők. Az okoskert azonnal aktiválódik, ahogyan csatlakoztatják egy áramforráshoz. Ezután a vállalat által kifejlesztett telefonos alkalmazással kell szinkronizálni, majd elültetni a 10 kis cellában a magokat (a termékhez 10 bazsalikommag jár), meglocsolni és várni, hogy a növény előbújjon a földből. Az appon keresztül kiválaszthatod, milyen növényt ültettél el, ebből tudja az okoskert, mikor mi a teendő: telefonos értesítést küld, ha a növény öntözésre vár, illetve akkor is, ha a zöldségek és a fűszerek készen állnak a betakarításra. A SmallGarden esetében amiatt sem kell aggódni, hogy a növény nem jut elég napfényhez. A letisztult, fából készült „cseréphez” egy LED-es világítás is tartozik, amelynek fényerejét az alkalmazáson keresztül lehet beállítani, illetve a működése is itt időzíthető.

Fotó: ēdn

A vállat kínálatában a SmallGarden mellett különböző vetőmagok, azaz SeedPodok is megtalálhatók: salátamixet, zsályát, nagyvirágú porcsint, metélőhagymát, körömvirágot vagy római salátát is választhatsz, ha érdekel ez a technológia. Emellett okos virágföldet is vásárolhatsz, amibe bármilyen más vetőmagot is ültethetsz. Ilyenkor az ēdn ahhoz is ad útmutatást, milyen szempontokat kell figyelembe venni (például a növény magassága, fényigénye). Ez a speciális virágföld lassan feloldódó növényi tápanyagokat tartalmaz.

Fotó: ēdn

Az ēdn célja az volt, hogy a fejlett technológiával és a fenntartható kialakítással bárkinek lehetővé tegyék a gyógynövények, zöldségek és más virágok termesztését, mindezt beltéri környezetben, egész évben. A SmallGarden jelenleg 199,95 dollárért, azaz nagyjából 60 ezer forintért vásárolható meg. A cég egyébként egy jótékony kezdeményezéshez is csatlakozott, így egy termék megvásárlásával egy fa elültetéséhez is hozzájárulhatsz.

Nyitókép: ēdn

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: