Ezekkel az otthoni edzésekkel búcsút inthetsz a lelkiismeret-furdalásnak!

Megmentőim: appok és YouTube csatornák

Mozogni jó! Kivéve, amikor olyan lusta vagy, hogy nincs kedved elmenni az edzőterembe. Ne aggódj, átérzem a helyzeted. Következzen egy lista csatornákról és applikációkról, amelyek nekem segítenek legyőzni a lustaságot.

Tudom, a rendszeres sportolás fontos. De sajnos a megvalósítással már nagyobb gondjaim vannak. Sajnos, a lustábbak táborát erősítem, akik évekkel ezelőtt fordultak meg utoljára edzőteremben. Szégyellem bevallani, de olyan gyorsan tűntem el Béres Alexandra Súlykontroll óráiról, mint nyári délutánokon a cseresznyés pite a tányéromról. Viszont nem adtam fel, csak épp más megoldások után néztem. Elmerültem a YouTube és a különféle applikációk rejtelmeiben, elárulom, mire jutottam.

Popsugar Fittnes

Anna Renderer és társai gondoskodnak róla, hogy izomláz legyen a hátsódban. A Popsugar Fitness egy nagyon népszerű YouTube csatorna, ahol a táncos mozgásformákon át a kemény kardió edzésekig mindent megtalálsz. A videók hosszúsága is változó. A hozzám hasonló lustaságok választhatnak tíz vagy harminc perces edzéseket, de ha te kitartó vagy, akkor az ötven perces órákat neked találták ki. A videókban általában hárman végzik a gyakorlatsorokat, és mindig van egy személy, aki a könnyített verziót mutatja be. Már ezért is nagyon szeretem a csatornát. Mondjuk, arra még nem sikerült rájönnöm, hogy tudnak az edzés közben nevetgélni, amikor én az életemért küzdök.

Pamela Reif

Ha Popsugar Fittnes lányai neked túl beszédesek és nyugodtabb hangulatú videóra vágysz, akkor Pamela a te embered. Pamela Reif német származású modell az általam látott videóiban nem beszél, ami nagyon üdítő, ha egy kis kikapcsolódásra és némi csendre vágysz. A könnyedsége ne tévesszen meg, annak ellenére, hogy úgy tűnik nincs ennél egyszerűbb dolog a világon, valójában egy kőkemény edzésről van szó. Ha egy csendes edző társat keresel, lesd meg ezt a YouTube csatornát!

Yoga With Adriene

Ha nyugodtabb vizekre eveznél, akkor keresd a Yoga With Adriene nevű csatornát. Adriene Mishler jógaoktató, aki több mint száz ingyenes jóga videót osztott meg eddig az internet népével. Azoknak is bátran ajánlom, akik még sosem próbálták a jógát. A csatornán az egyszerűbb és bonyolultabb gyakorlatok egyaránt megtalálhatóak. Én a stresszes napjaimon jógázom, mert segít relaxálni. Közel sem vagyok profi benne, az esetek többségében jobbra és balra dőlök, de így is szuperül átmozgatom a testem, és lenyugtatom az elmém.

Lose Weight in 30 Days

Amikor még voltak kósza álmaim arról, hogy a nyárra nekem is kisportolt testem lesz, ehhez az applikációhoz nyúltam. A Lose Weight in 30 Days azt ígéri, hogy harminc nap leforgása alatt segít elérni a kívánt végeredményt. Azt fontos tudni, hogy az évek alatt felhalmozott feleslegtől nem lehet 30 nap alatt megszabadulni, ez az app inkább csak elindít az úton. Én például arra használtam, hogy a gyakorlatokkal újra formába kerüljek. És egyébként hamar a szívemhez nőtt, mert a gyakorlatok játékosak, és jól átmozgatják a testemet. Ráadásul az app minden nap figyelmeztet az edzésre, ha véletlenül elfelejtenéd.

7minutes

A 7minutes szintén egy applikáció, ami kimondottan nőknek is kínál gyakorlatokat. Ahogy a neve is árulkodik róla az edzések hét percesek, de ne gondold, hogy nem intenzívek. Egy hét perces edzés tizenkét gyakorlatból áll, a mozdulatok 30 másodpercenként váltják egymást. A gyakorlatok között tíz másodperced van szusszanni. Ha belegondolsz, hogy naponta mennyit nyomkodod a telefonodat, akkor ez a hét perc nem is tűnik olyan soknak, igaz? 

Nyitókép: filadendron/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: