Egészséges és hűsítő vacsora 15 perc alatt: hideg uborkaleves

A főzés az ember legkreatívabb tevékenysége, a fűszerek feltüzelik a lelket, az étkezések összekovácsolják a családot.

Szívesen elkápráztatnád a családodat valami villámgyors, isteni finom, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető étellel? Tippünkkel garantált a családi Michelin-csillag, ráadásul még főznöd sem kell!

Hideg uborkaleves

Fotó: Elena_Danileiko/GettyImages

Hozzávalók:

  • 2db kígyóuborka
  • 6dl joghurt
  • 1ek olivaolaj
  • 2ek citromlé
  • 2gerezd fokhagyma
  • bors

Tálaláskor ízlés szerint meg lehet bolondítani, vagy alkalmanként másként ízesíteni: jalapeno paprika, fokhagyma, kapor, sült szalonna, sült hagyma, cayenne bors, bazsalikom, menta, mozzarella

Elkészítés:

Az uborkákat megmossuk, de aki nem szereti a héját, meg is hámozhatja. Felkockázzuk és a joghurttal, összenyomott fogkhagymával, olivaolajjal és citomlével együtt összepürésítjük. Igény szerint ásványvízzel higítjuk, majd újra turmixojuk. Ha hideg összetevőket használtunk, sózás, borsozás után azonnal tálalható, de érdemes pár órára a hűtőben pihentetni tálalás előtt.

Nyitókép: Portland Press Herald / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: