Szívesen elkápráztatnád a családodat valami villámgyors, isteni finom, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető étellel? Tippünkkel garantált a családi Michelin-csillag, ráadásul még főznöd sem kell!
Hideg uborkaleves

Hozzávalók:
- 2db kígyóuborka
- 6dl joghurt
- 1ek olivaolaj
- 2ek citromlé
- 2gerezd fokhagyma
- só
- bors
Tálaláskor ízlés szerint meg lehet bolondítani, vagy alkalmanként másként ízesíteni: jalapeno paprika, fokhagyma, kapor, sült szalonna, sült hagyma, cayenne bors, bazsalikom, menta, mozzarella
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, de aki nem szereti a héját, meg is hámozhatja. Felkockázzuk és a joghurttal, összenyomott fogkhagymával, olivaolajjal és citomlével együtt összepürésítjük. Igény szerint ásványvízzel higítjuk, majd újra turmixojuk. Ha hideg összetevőket használtunk, sózás, borsozás után azonnal tálalható, de érdemes pár órára a hűtőben pihentetni tálalás előtt.
Nyitókép: Portland Press Herald / Contributor/GettyImages