Egészséges ételekből készít elképesztő, mesefigurákat ábrázoló fogásokat egy anyuka

Laleh Mohmedi olyan fantasztikus kompozícióban tálalja az otthon elkészített finomságokat, hogy nem lenne szívünk megenni őket. Szerencsére a gyerekei nem ezt gondolják.

Először a szemünkkel eszünk! – ezt a mondatot valószínűleg évszázadokkal ezelőtt is jól ismerték, hiszen már a 18. század elején is éltek-haltak a látványos süteményekért. A közösségi média térnyerése óta viszont egészen új értelmet nyert ez a mondás. Ma már az Instagramon számos olyan gasztrobloggert vagy lelkes amatőrt követhetünk, aki tökélyre fejlesztette az ételfotózás és/vagy az ételszobrászat művészetét. Pontosan így vált ismertté a 35 éves Laleh Mohmedi is, aki mesefigurákat, fiktív karaktereket és popkulturális alakokat ábrázoló ételeivel belopta magát az Instagram és a TikTok közösségének szívébe.

Így vált az ételszobrászat konyhai hobbiból jól menő vállalkozássá

A kétgyermekes anyuka először 2015 májusában próbálkozott meg egy mutatós tányér elkészítésével: csupán a móka kedvéért oroszlánt formált fia, Jacob tönkölypalacsintájából. Az alkotása annyira tetszett a kisfiúnak, hogy ezt követően szinte minden nap megkérdezte, csinálna-e neki megint olyan ételt, amit kedvenc karakterei inspiráltak. A kreatív anyuka végül beadta a derekát, és kisfiát is bevonta a „szobrászkodásba”. A közös munka alatt pedig arról mesélt neki, melyik hozzávaló milyen tápanyagokat tartalmaz, illetve miért fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk. „Amikor 3 éves volt, arról beszéltünk, hogy a kelkáposzta egy szuperétel. Megkérdezte, miért. Én csak annyit mondtam, »mert a szuperhősök is ezt eszik« – és ezzel meg is győztem!” – emlékezett vissza Mohmedi, aki mindig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egészséges fogások kerüljenek az asztalra. Amennyire csak tudja kerüli a finomított cukor és a tartósítószerek használatát. Minden alkotását zöldségekkel és természetes porokkal, például aktív szénnel festi.

A családja és a barátai biztatására a kétgyermekes anyuka végül létrehozta Instagram-profilját, ahova feltöltötte különleges ételfotóit. Egy hónap múlva már a Time Magazine, a Huffington Post, a The Today Show USA és a Disney Channel Australia is az ő alkotásairól beszélt. Valamint világsztárok is felfigyeltek a munkásságára: többek között Martha Stewart és Ashton Kutcher is megosztotta a képeit. Mohmedi legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy a konyhai kreációk készítése egyszer teljes munkaidős elfoglaltsággá válik. Azonban tehetsége az egész világ érdeklődését felkeltette, és olyan nevekkel dolgozott már együtt mint a Disney, a Nickelodeon, a Universal Pictures, a Barcelona FC, Jamie Oliver és a 20th Century Fox filmstúdió. 

Vess egy pillantást az anyuka által készített ételkompozíciókra és azonnal megérted, miért lett ilyen sikeres a vállalkozása.

A Lelkis ismeretek című Disney-mese az egyik személyes kedvence

Ázsiai csirkés fogás Kung Fu Panda módra

A Toy Story Jessie-je sem maradhatott ki a sorból

A Luca főhősei

A klasszikus mesék is megférnek a tányéron: ezt az indiai dahlt az Oroszlánkirály inspirálta

A róka alakú tányér egy rókás ételért kiált

Így szeretteti meg Mike Wazowski a gyerekekkel a kelbimbót

Mohmedit is utolérte a Nyerd meg az életed-láz

A Hófehérke gonosz királynője banyaként elevenedik meg a tányéron

Az anyuka néha bepillantást enged a színfalak mögé

Forrás: Bored Panda
Nyitókép: Fotó: @jacobs_food_diaries/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: