A fürdőruhaszezon kellős közepén, mindenki a nassolás egészséges alternatíváját próbálja megtalálni. Mert nassolni jó, és az élet nem is szólhat arról, hogy folyamatosan megvonjuk magunktól az örömöket.
Ismerős az érzés, amikor már nem férsz bele, nemcsak a kedvenc, szinte egyik nadrágodba sem, de mégse tudsz lemondani az édességről? Sajnos, ez teljesen normális, hiszen az édességek boldogsághormont termelnek, s ki ne vágyna a boldogságra, ha máshogy nem, legalább ily módon? Aztán persze a magas cukortartalom rövid időn belül az egekbe repíti a vércukorszintet, ami további éhségérzethez, majd ismét evéshez vezet.
Cukor nélküli nassolás
Ebben az ördögi körben teltek a Buba Ball megálmodóinak hétköznapjai is, akik egy ponton úrrá lettek az édesség utáni mérhetetlen vágyukon, és úgy döntöttek, hogy kikísérletezik a megfelelő nassolnivalót. Hol máshol, mint a saját konyhájukban kezdték, mert akkor még semmilyen hátsó szándékuk sem volt. Annyit tudtak, hogy vágynak az édes ízekre, és nem akarnak mindenféle megvonásokkal felvértezve, nassolás nélkül élni. Ugyanakkor azzal is tisztában voltak, hogy mit nem szeretnének: finomított cukrot, feldolgozott ételeket és mesterséges anyagokat. Helyette természetes és egészséges összetevőkre vágytak, finom ízekre, azaz, valami egyszerűre, de nagyszerűre.
Otthoni kísérletből nőtte ki magát az üzlet
Elindult hát a folyamat, amelynek során minden egészséges alapanyagot bevetettek. Először csak a barátaikat kínálták meg, és csak pozitív visszajelzéseket kaptak. Aztán eljött az a pont, amikor úgy érezték, hogy a nassolnivalójuk másoknak is segíthet az egészséges táplálkozásban. A cél ekkor már több is volt: kiváló minőségű, természetes és egészséges édesség készüljön, fenntartható módon, de alternatívát is nyújtson a finomított cukrot tartalmazó nassolnivalókkal szemben. Termékeik, egészségesek, finomak és bűntudat nélkül fogyaszthatóak.
Tudatosság minden szinten
Ahogy Zsuzsi, a termékek egyik ötletgazdája meséli, most már ott tartanak, hogy nemcsak az egészséget, a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot is szem előtt tudják tartani. Termékeik gyártása során gondosan választják meg azokat az alapanyagokat, amelyek egyáltalán szóba jöhetnek náluk. Hazai vállalkozásoktól és kistermelőktől vásárolják a diót, a datolyát, a szárított gyümölcsöket. és természetesen a csomagolás is újrahasznosított alapanyagból készül.
Kiemelt kép: bubaball.hu