Egy 105 éves nagymama új rekordot állított fel 100 méter síkfutásban

Julia Hawkins – akit csak Hurrikán néven becéznek – világrekordot állított fel 100 méteres síkfutásban a Louisiana Senior Games versenyén. Ezzel 105 éves korában beírta magát a sporttörténelembe.

Megszámlálhatatlanul sokszor hallottuk már a „soha nem vagy túl öreg ahhoz…” kezdetű mondatod, illetve a mondást, a „kor csak egy szám”. Szerencsére újra és újra feltűnik egy-egy olyan ember, aki tettével is bebizonyítja, hogy tényleg sosem késő elkezdeni valamit. Ezzel visszaadja a hitünket, hogy bátran kipróbáljunk egy hobbit vagy lehetőséget, netán új szokást vezessünk be az életünkbe. A napokban például Julia Hawkins is ezt tette, aki november 6-án, 105 éves korában világrekordot állított fel kedvenc atlétikai versenyszámában. A sportos nagymama – aki a Hurrikán becenevet viseli – a Louisiana Senior Games-en 100 méteres síkfutásban haladt át elsőként a célvonalon. De nem csak egy aranyéremmel gazdagodott, hiszen 1:02:95-ös időeredményével megdöntötte a 100 év felettiek világrekordját ebben a versenyszámban.

Az 1916-ban született Julia Hawkins sosem volt hivatásos atléta, egész életében tanárként dolgozott és 101 éves volt, amikor versenyszerűen sportolni kezdett. 2019-ben érte el első igazán nagy eredményét: 50 méteres síkfutásban döntötte meg a 100 év felettiek világrekordját. Azóta arra készült, hogy a 100 méteres távon is megismételje ezt a bravúrt. Habár a louisianai versenyen egyedül állt rajthoz ebben a korosztályban, hamarosan megmérkőzhet egyik legnagyobb „vetélytársával”, Diane „Villám” Friedmannal, hiszen a National Senior Games Association 2022 májusában rendezi meg a National Senior Games-t.

Az újdonsült világrekordtartó az éremceremónia után ezt üzente a világnak: „Légy egészséges, és fuss. Én is futni fogok, ameddig csak tudok. Nagyon szórakoztatónak találom, és szeretem csinálni.”

Forrás: Mental Floss
Nyitókép: Brit Huckabay/National Senior Games Association

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: