Egy disztópikus dél-koreai thrillersorozat döntheti meg A Bridgerton család rekordját a Netflixen

A streaming-szolgáltató rekordere jelenleg a régenskorszakban játszódó romantikus drámasorozat, ám a legfrissebb hírek szerint hamarosan megfosztják a trónjától A Bridgerton családot.

Amikor 2020 decemberében bemutatták A Bridgerton családot a Netflixet, a shownak mindössze egy hónapra volt szüksége ahhoz, hogy az egész világot elbűvölje. A régenskorszakban játszódó szériát a premier után eltelt 28 napban összesen 82 millió háztartásban kapcsolták be, ezzel pedig el is nyerte a streaming-szolgáltató legnépszerűbb sorozatának megtisztelő címét. Bridgertonék rekordját eddig senki sem tudta megdönteni (a második helyen a Lupin áll 76 millióval), ám most úgy tűnik, komoly kihívójuk akadt.

A kérdéses show pedig nem más, mint a szeptember 17-én debütáló dél-koreai thrillersorozat, a Squid Game, vagyis a Nyerd meg az életed. Jelen sorok írásakor éppen ez a széria vezeti a top 10-es listát Magyarországon és természetesen világszerte számos országban a dobogó élén áll a 9 részes alkotás. Ez az eredmény pedig már csak azért is lenyűgöző, mert olyan műsorokat is lekörözött, mint a hatalmas rajongói bázissal rendelkező Szexoktatás (Sex Education), aminek éppen most jött ki a harmadik évada. Úgyhogy szinte máris borítékolható, hogy a Nyerd meg az életed lesz a Netflix legnépszerűbb nem angol nyelvű szériája.

Versenyfutás a pénzért és az életért

És hogy miről is szól az a sorozat, ami két hét alatt letarolta a világot? A Squid Game egy különösen véres dísztópiát vázol fel, kicsit olyan, mintha Az éhezők viadalának brutálisabb és kegyetlenebb verziója lenne. A történet szerint közel 500 ember jelentkezik egy ismeretlen játékba óriási pénznyeremény reményében, amit maszkot viselő emberek irányítanak és bonyolítanak le. Ám azt sajnos nem tudhatták előre, hogy ebben a versenyben a kiesőkre tényleg halál vár, így már nemcsak a milliókért, hanem a túlélésükért is küzdeniük kell.

A Nyerd meg az életed sikere egyébként a 2020-as Oscar-gála fényében talán nem is olyan meglepő. Bong Joon-ho akkor több szobrot is hazavihetett az Élősködökért (többek között a legjobb filmnek járó díjat) az átadóról, ami a Squid Game-hez hasonlóan a társadalmak alsóbb fokaira leszorult réteg kizsákmányolásáról szól, illetve arról, mire is képesek kétségbeesésükben az emberek. A megélhetési különbségek pedig sajnos egyre élesebbek, különösen a pandémia kirobbanása óta.

Forrás: Fast Company
Nyitókép: Instagram/@squidgamesnetflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: