Egy falat mennyország csupán 4 hozzávalóból: így készül a vegán csokimousse

Lehetetlen abbahagyni

Mindenmentes finomság - vegánoknak, laktóz- és gluténérzékenyeknek, igazából mindenkinek, aki egy krémes, csokis desszertre éhezik.

Már beszámoltunk arról, hogy a közösségi média oldalakon milyen remek gasztroprofilokat és recepteket fedezhetünk fel. Erre az istenien krémes vegán csokis édességre is az Instagram poszttengerében bukkantam rá. Egy hosszú utazás közben unottan nyomkodtam a telefonom képernyőjét, amikor egyszer csak felbukkant előttem egy rövid receptes videó. Nem vagyok túlzottan édesszájú, ha egy hummusz és egy csokis édesség között választanom kellene, gondolkodás nélkül az elsőt mondanám. Ez a csokoládé mousse mégis felkeltettem az érdeklődésem és amikor megláttam a mágikus vegán” feliratot, azonnal el is mentettem.

Aztán teljesen kiment a fejemből, hogy van egy tesztelésre váró receptem. Néhány hét múlva eljött ritka pillanataim egyike – édességre vágytam. Még ahhoz is túl lusta voltam, hogy a legközelebbi közértig elvonszoljam magam, ezért maradtak az otthon megtalálható hozzávalók. Amikor megláttam a kókusztejszínt, hirtelen beugrott a csokimousse recept. Az elkövetkező néhány napban legszívesebben csak az elkészített finomságot ettem volna reggelire, ebédre és vacsorára is – ez pedig sokat elmond róla. Pláne, hogy egy sós ételekért rajongó személy száját hagyta el ez a mondat!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eva von Madame Dessert (@madamedessert.de) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 165 ml kókusztejszín
  • 1 púpozott evőkanál mogyoróvaj
  • 1 teáskanál nádcukor/kókuszvirágcukor
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  1. A kimért hozzávalókat tegyük egy aprítógépbe és készítsünk el a csokimousse-t.
  2. A krémünk először kissé folyékony állagú lesz, ezért minimum 1 órára tegyük a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át áll.
  3. Jöhet a tálalás! Díszíthetjük mogyoróvajjal, tejszínhabbal, étcsokiforgácsokkal vagy egy kis földimogyoróval is megszórhatjuk a krémes finomságot.

Nyitókép: Lucky_elephant/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: