Egy idős asszony, akinek utazási kalandjait tízezrek követték figyelemmel az interneten

A nem mindennapi történet főhőse egy idős, orosz asszony, aki 83 éves korában nemcsak hazája, de önmaga határait is átlépte, és megvalósította élete leghőbb vágyát: beutazta a világot.

Baba Lena a szibériai Krasznojarszk városából vágott bele élete kalandjába. 91 éves korára körbeutazta a világot, és mindezt a közösségi média felületén dokumentálta. Lena 2019-ben hunyt el. Az örökség, amit hátrahagyott nem kézzel fogható, mégis az egész világ osztozik rajta. Itt az alkalom, hogy közösen ünnepeljük ezt a nem mindennapi hölgyet, és azt, hogy sosem késő megtenni azt, amire egész életünkben vágytunk.

Fotó: Baba Lena Erkhova/Facebook 

Az utazó sztár 1927-ben született Elena Erkhova néven. A második világháború idején Orenburgban dolgozott mezőgazdasági munkásként. Itt ismerkedett meg egykori férjével is. A fiatalasszony kislányával azonban hamarosan menekülni kényszerült a bántalmazó kapcsolatból.

Fotó: Baba Lena Erkhova/Facebook

Lena mindig is nagy utazó volt. Még a ’70-es években sikerült eljutnia olyan országokba, amit az akkori Szovjetunió engedélyezett: Csehország, Lengyelország, Kelet-Németország. Az igazi kaland azonban még váratott magára. Már 83 esztendős volt, amikor újra magával ragadta az utazás iránti szenvedélye, és úgy döntött, hogy látni akarja a világot. Elena a nyugdíjából, valamint virágok és kötött holmik árulásából tett félre pénzt, így eljutott a világ legszebbbb tájaira is – Vietnám, Thaiföld, Olaszország – amit képekkel dokumentált az unokája segítségével a közösségi platformokon.

Fotó: Baba Lena Erkhova/Facebook

Az utazásai során nem egyszerű turistaként járta a városokat, hanem részt vett az ott élők mindennapjaiban is. Vietnámban raftingolt és motorkerékpárra ült, Izraelben tevén ügetett, Thaiföldön pedig ki nem hagyta volna az éjszakai élet varázslatos hangulatát. Az Instagramon babushka_1927 néven több mint 72 ezer követővel dicsekedhetett. Az ő életöröméhez láthatóan nagy követőtábor társult. Sajnos Lena 2019-ben elhunyt, az Instagram fiókja megüresedett, már csak a Facebook őrzi az ő emlékeit. Baba Lena öröksége azonban tovább él, és mesés kalandokra inspirál minket, ha egyelőre útra nem is kelhetünk, tervezhetünk és álmodozhatunk a világjárásról.

Forrás: BoredPanda
Nyitókép: Baba Lena Erkhova/ Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is olvasd el:

Legnépszerűbb cikkek: