Egy igazán szellemes szezonális fogás: így készül a Halloween Ghost Pizza

Október közepén már sokan rákattanunk a szellemek, járkálók és mindenféle rémségek ünnepére. Ehhez a hangulathoz remekül passzol a Halloween Ghost Pizza, amit abszolút kezdő konyhatündérek is a biztos siker tudatában készíthetnek el.

Ahogy közeleg az október vége, szellemekkel, csontvázakkal, zombikkal és minden, számomra oly kedves rémisztő kis baráttal, egyre jobban beleengedem magam a Halloween-lázba. Szóval miután a dekorokat már rég beszereztem nem is én lennék, ha nem kezdtem volna el már hetekkel ezelőtt csekkolni az interneten fellelhető ismert és kevésbé ismert oldalakat, hogy vajon van-e valami gyorsan elkészíthető, kezdő (illetve siető) konyhatündéreknek is tuti elismerést hozó recept, amivel készülhetek és sikert is arathatok a közelgő ünnepen, na meg a bulin. Még szinte ki sem gondoltam, mit is keresek pontosan, máris látómezőmbe került a Halloween Ghost Pizza, ami szó szerint pár perc alatt elkészíthető, nagyon cuki, és igen, tuti sikert arathatsz vele te is október utolsó éjszakáján!

Persze, ha magad dagasztanád és kelesztenéd a tésztát, és még egy kis saját ketchupot is összedobnál Jamie Oliver receptje nyomán, akkor kicsit hosszadalmasabb lehet az elkészítés, de szerintünk ez az a finomság, amit így is, úgy is két pillanat alatt fognak befalni a kicsik és a nagyok.

Így készül a Halloween Ghost Pizza

Hozzávalók:

  • 1 előre elkészített pizzatészta
  • 1/2 csésze pizzaszósz
  • másfél csésze reszelt mozzarella sajt
  • 6 szelet mozzarella sajt (a szellemekhez)
  • Fekete olajbogyó, szeletelve (a szemekhez)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt a pizzatészta csomagolásán lévő utasításoknak megfelelően (valószínű, hogy 220°C áll majd rajta). A tésztát tedd egy tepsire, majd szép egyenletesen kend el rajta a pizzaszószt. Szórd meg a reszelt mozzarella sajttal. Ezt követően mehet is a sütőbe, ahol kb. 10-12 percig hagyd bent. Onnan tudhatod, hogy ideje kivenni, hogy a sajt megolvad és buborékos lesz a felszíne. Amíg a pizza sül, a mozzarellaszeletekből vágj ki szellemformákat szellem alakú sütivágóval vagy szabadkézzel. A fekete olajbogyókból pedig készítsd el a szemeket, ami nagyon egyszerű: csak kis karikákra kell vágnod néhány bogyót.

Ha a pizza elkészült, még melegen tedd rá a szellem alakú sajtszeleteket, hogy kissé megolvadjanak. Minden szellemnek tegyél két-két olívabogyót a szeme helyére, amit persze, kis kreativitással, vagy épp a cukiságfaktor helyett az ijesztgetést előtérbe helyezve másképp is megoldhatsz.

Nyitókép: d3sign/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)