Egy kérdés, amit minden első randin fel kellene tenned

Amikor először találkozunk valakivel, mindannyian szeretnénk a lehető legjobb oldalunkról bemutatkozni, és elrejteni a hibáinkat. Ám mivel ezt a taktikát nem csak mi követjük, így könnyen lehet, hogy nem a megfelelő emberrel fogunk ismerkedni.

Bár sok mindenben különbözünk egymástól, ha a párkeresésről van szó, van egy dolog, amiben egyetértünk. Az első találkozások alkalmával mindannyian szeretnénk pozitív benyomást kelteni a másikban – azaz a legjobb oldalunkat mutatjuk. Ám ennek megvan az árnyoldala is! Ha veled szemben ülő személy úgyszintén mindent megtesz azért, hogy elbűvöljön téged, könnyen előfordulhat, hogy más embernek tűnik majd a szemedben. Így még az is megtörténhet, hogy olyan emberrel beszélsz meg egy második randit, aki valójában egyáltalán nem illik hozzád – esetleg később meg fog bántani.

Sherlock után szabadon

De ahelyett, hogy felcsapnál Sherlock Holmesnak, és egész idő alatt red flagek után nyomoznál, bőven elég, ha felteszel egyetlen rövid kérdést a másiknak. Robert Maurer házassági tanácsadó hisz abban, hogy egy jól működő párkapcsolat sikerét nem a közös érdeklődési kör vagy a hasonló humorérzék jelzi előre. Hanem az, hogy mit felel a randipartnered az alábbi kérdésre:

„Hogy lehet az, hogy egy ilyen csodálatos ember, mint te még mindig egyedülálló?”

Áldozat, vagy bűnrészes?

A felvetés klisének, esetleg egy szimpla bóknak tűnhet első hallásra, pedig képes arra, hogy felfedje a csúnya igazságot. Ha valaki nem vállal felelősséget azért, hogy a korábbi kapcsolataiban ő is hibázott kizárólag az áldozat szerepében tünteti fel magát, akkor jobb, ha nem találkozol vele többet. Egy szakítás mindig két emberen áll vagy bukik, tehát ha olyan randipartnerrel beszélgetsz, aki a saját bevallása szerint még sosem tévedett, akkor jó eséllyel egy nárcisztikus személlyel van dolgod. Aki folyamatosan az exeit okolja azért, hogy zátonyra futottak a kapcsolatai, gyakorlatilag egy hatalmas piros zászlót lenget az orrod előtt. Az életre szóló szerelmek egyik titka ugyanis éppen az, ha elromlik valami, a pár közös erővel megpróbálja megoldani. Azonban, ha valaki csak a másikat hibáztatja, azzal gyakorlatilag megakadályozza a kibékülést. Éppen ezért Robert Maurer azt tanácsolja azoknak, akik még keresik az igazit, hogy már a legelső randin győződjenek meg arról, olyan emberrel ismerkednek-e, aki képes szembenézni a saját hibáival is.

Forrás: Psychology Today/Business Insider
Nyitókép: Tom Werner/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: