Egy nap: megnéztük a Netflix sikersorozatát

„Hogyan válhat egy vadidegenből a legfontosabb ember az életedben?" – teszi fel a kérdést a Netflixen óriási sikert arató Egy nap, ami azonban a sorozat végére ennél jóval nagyobb kérdést is megválaszol.

Azon kevesek közé tartozom, akik az Egy nap című könyv, illetve a film létezéséről sem tudtak korábban, így mondjuk úgy, teljesen vakon vetettem bele magam a Netflix első helyén álló sorozat ledarálásába. Bár mentségemre szóljon, az én érdeklődésem és a romantikus sorozatok és filmek sem 2011-ben, sem 2024-ben nem igazán találnak közös keresztmetszetet, de azért igyekszem a felzárkózással. Azonban ha tudtam volna, hogy milyen megrázkódtatást okoz nekem a széria, biztos, hogy nem néztem volna meg. A bevezető ellenére azonban most mégis egy sorozatajánló következik!

Ilyen volt az Egy nap

Kifejezetten szeretem a minisorozatokat és amikor február 8-án megláttam ezt a Netflix kínálatának böngészése közben, valahogy rögtön magával ragadott a koncepció. Hiszen nagyon érdekesnek tartom, ha két ember évek, sőt évtizedek hosszú során keresztül ott tud maradni a másik életében. Miután pótoltam a filmmel elmaradt hiányosságaimat, rögtön konstatáltam is, hogy ennek a sztorinak kifejezetten kellett ez a részletesebb feldolgozás. Az Egy nap Dexter és Emma mindenen átívelő kapcsolatát mutatja be, történetük 1988-ban, a diplomaosztójukat követő – és életüket megváltoztató – véletlen találkozásukkal indul, ahol ugyan semmi olyan nem történik, amit az egyéjszakás kalandtól várnánk, viszont épp ezért sokkal többet kapnak főhőseink. Em és Dex július 15-én botlottak egymásba, így a tizennégy epizód alatt húsz éven át mindig ezen a napon kapcsolódunk be életükbe, ahol oly’ sok minden változik, barátságuk azonban állandónak tűnik. Jó, persze az elejétől kezdve sejtjük, hogy az egymás iránt érzett őszinte szeretetük egy barátságtól sokkal többre hivatott. Azonban az ambíciózus lány és a legfőképp sármjával sikert arató fiú élete mégis sokáig annyira másfelé tart, hogy igazából nem tudhatjuk, mi lesz a következő lépésük.

Hiszen van olyan, hogy bár két ember tudja, dolga van a másikkal, viszont sosem jó az időzítés. Látszatra semmi akadálya nem lenne annak, hogy együtt legyenek, mégis érzik, hogy nincs itt az ideje. Ennek ellenére ott maradnak a másiknak, mert fontosak egymásnak és sosem tudnák elengedni egymás kezét. Amikor viszont végre minden helyére kerülhetne, jön a pofon, amitől nagyobbat nem is kaphat egy szerelmes…

Vigyázat! Most következik a spoiler!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Netflix Magyarország (@netflixhu) által megosztott bejegyzés

Emma ugyanis – teljesen értelmetlenül – meghal. Hiszen olykor ilyen az élet, nem mindig találunk értelmet abban, ami történik. A fájdalommal pedig mindig annak kell szembenéznie, aki itt marad – ez esetben Dexternek. Igazából túloztam, valószínűleg ha tudom a sorozat végét, akkor is megnézem, hiszen az utolsó epizódokban láthatjuk azt igazán, mennyit jelentett ennek a fiúnak a lány, épp ezért fáj ennyire Emma halála. Hiszen nemcsak Dexnek, hanem nekünk is fáj, viszont ahogy a sorozatban is elhangzik: „egy nap vége lesz.” Azonban nem annak a napnak kell meghatároznia az érzéseinket és az életünket, amikor elveszítünk valamit. Ezt üzeni a sorozat is: értékeljük a napokat, ne siettessünk semmit és legyünk hálásak azoknak, akik ott vannak velünk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Netflix Magyarország (@netflixhu) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: