A híres párizsi művész, Jean Jullien jóvoltából elképesztően menő kiállítást vehetnek szemügyre a lakók a Nantes-i botanikus kertben

Franciaország egyik legszebb botanikus kertjébe beköltöztek az ismert párizsi művész, Jean Jullien 8 méteres, vidám szobrai.

A Nantes-i Jardin des Plantes botanikus kert alapterülete 7 hektár, amely körülbelül 50 000 virágnak és egy 800 négyzetméteres üvegháznak is otthont ad. Már önmagában óriási látványosságnak számít nemcsak a franciák, hanem világszerte a turisták körében a csodálatos park, de azok, akik most térnek be ide, egy egészen mókás kiállítást is megnézhetnek. A városban megrendezett Le Voyage De Nantes művészeti fesztivál részeként Jean Jullien párizsi művész játékos figurákat állított ki a botanikus kertben. Az egyébként Nantes-i születésű művész a Filili Viridi nevű kiállítása négy óriás méretű installációt foglal magába: a kedves karakterek egyike az egyik tavacska felszínén lebegve vizet köp, míg egy másik épp kertészkedik, de van olyan is, amelyik egy fát ölel át. A nyolc méteres színes szobrok hajlított fémlemezből és poliuretánhabból készültek és mindegyik visszatükrözi a művész alkotásaira jellemző sketchy, azaz vázlatos stílust.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Filili Viridi is now open at the Jardin des Plantes in Nantes. It’s been a great journey creating it with the people of Seve and the team at the Jardin. Hope you like it!

Jean Jullien (@jean_jullien) által megosztott bejegyzés,

A Voyage de Nantes fesztivált egyébként minden évben megrendezik a városban, amely keretében helyi művészek, alkotók, dizájnerek állítják ki különleges installációikat és alkotásaikat a nyilvános tereken. Idén a koronavírus miatt a megszokottól eltérő időpontban, egy hónappal később, augusztus 8. és szeptember 27. között látogatható.

Forrás: levoyaganantes.fr; thisiscolossal.com; dezeen.com
Nyitókép: @jean_jullien/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: