Egy szippantás, és a trópusokon találtam magam a LUSH legújabb testápolójával

A lime és a kókusz házasságából született Lime Bounty testápoló vaj illata csak ráadás, a krém legnagyobb pozitívuma a szuper tápláló összetevőkben rejlik.

Egy ilyen viszontagságos év után azt hiszem, sokan hálásak vagyunk minden olyan pillanatért, amit, ha másként nem is, de legalább gondolatban a valóságtól távol tölthetünk.

Én naponta merülök el messzi országokban játszódó regények történetében, legutóbb például Marquez A szerelemről és más démonokról című kötete volt a mentsváram. De egy-egy egzotikus étel vagy különleges illat is hozott már enyhülést. És ha már az illatoknál járunk, hallottatok korábban a Proust-jelenségről? Biztosan mindenki megtapasztalta már legalább egyszer az életében ezt a jelenséget, amely során az illatok megelevenítik az emlékeket. Nos, valami ilyesmi történt velem is, amikor először beleszippantottam a LUSH legújabb testápoló vaja, a Lime Bounty tégelyébe. Azon nyomban eszembe jutott a legutolsó horvátországi nyaralásom, amikor Hvar szigetén koktélt szürcsölve simogatta az arcomat a tengeri szél. Aztán az illat hatására tovább kalandoztam az emlékeim között. Hvar után egy szempillantás alatt La Palma szeles, feketehomokos óceánpartján találtam magam, ahol emlékeim szerint egy kókuszos, kakaóvajas fényvédővel igyekeztem bekenni minden porcikámat. Szóval én már csak azért is felvettem a kedvenceim listájára ezt a zöldes árnyalatú krémet, mert amikor használom, instant álmodozásra hív.

LUSH Lime Bounty testápoló vaj, 3590 Ft/100 gramm

Pihe-puha bőr, de tényleg!

A nagyszerű illat mellett a legfontosabb természetesen az, hogy ez a csoda kence szuperül ápolja a bőrt. A karom még soha nem volt ilyen puha tapintású. Hajlamos vagyok az enyhe Keratosis pilarisra ez az a bőrbetegség, aminek következtében kis, grízes dudorok alakulnak ki az alkarom könyökhöz közeli részén, illetve a felkarom hátsó oldalán. Két hete használom aktívan a krémet, és – lekopogom – szinte teljesen eltüntek a zavaró puklik! Persze minden ember más, mindesetre nálam működik. Számomra egyetlen negatívuma van a kencének, hogy nem szívódik be azonnal. Persze ez az ára annak, hogy tele van gazdagon hidratáló olajokkal és vajakkal, mint a kakaóvaj, sheavaj vagy az extra szűz olívaolaj. De van még egy-két különleges összetevő, amikről érdemes szót ejteni.

Murumuruvaj

Egy Dél-Amerikában honos pálmaféle gyümölcséből sajtolják ezt az értékes, tápláló vajat. Különlegessége, hogy jól hidratál, mégis könnyen beszívódik, bőrregeneráló hatású, lágyítja és rugalmassá teszi a bőrt. A benne lévő laurinsav hatékonyan jut ela bőr mélyebb rétegeibe is.

Kupuazuvaj

Az Amazóniában őshonos trópusi fa, a kupuazu gyümölcsének magjából nyerik. A kupuazuvaj a kakaóvajhoz nagyon hasonló, szuperül hidratál és lágyít. A LUSH egyébként egy Dél-Amerikában élő japán közösség termeszti, akik a kupuazu fa termelése közben figyelnek arra is, hogy segítsék a természetes erdők regenerációját.

Perzsa lime-olaj

Na, ez a csodás mikrobaölő és hámlasztó tulajdonságokkal rendelkező olaj felelős a Lime Bounty mesés illatáért. A perzsa lime fát főként Brazíliában és Mexikóban termesztik.

Nyitókép: LUSH

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: