Egy úti cél, ezernyi élmény: fedezzétek fel Visegrádot és környékét bringával!

Szervezd össze a barátaidat, a családodat és járjátok be a fesői szépségű Dunakanyart és Visegrádot kerékpárral. A woohoo. most különleges és titkos látnivalókat is ajánl neked!

Visegrád a Dunakanyar fővárosa, első pillantásra elrabolja a szívét minden odalátogatónak. Bája, kulturális értékei, mesés látnivalói méltán tették turisztikai központtá a térségben. Aki valaha állt már a várfalaknál a Dunakanyar lenyűgöző panorámáját csodálva, annak biztosan időről időre visszavágyik a szíve. Őszintén megértem Mátyás királyt, hogy ezt a gyöngyszemet választotta nyári rezidenciájának: innen nemcsak a kilátás páratlan, de olyan látványosságokat is el lehet érni, amelyeket mindenkinek látni kell. A nyárnál nem is kell jobb alkalom! Szervezd össze vállalkozó kedvű barátaidat, és pattanjatok drótszamárra! Vagy ha nem vagytok akkora sportemberek, béreljetek és a Pilis Bike hálózaton járjátok be a térséget és Visegrád látnivalóit.

Visegrád és környékének bringás felfedezése

A Fellegvár, Visegrád legemblematikusabb építménye, a hozzá tartozó Salamon-torony és vízbástya klasszikus útvonala mellett érdemes egy kis kitérőt is tenni. A Pilisi parkedő területén található a Mogyoróhegyi kirándulóközpont, ahol most is működik az ország első erdei iskolája, a Madas László Erdészeti és Erdei iskola, amely számtalan programmal, táborokkal várja a gyermekeket is.

A barangolósabbak Pilismarót központjából olyan titkos helyekre is eljuthatnak, mint a Miklós-deák-völgyi halastavak, amelyet a pilimaróti Malom-patak mellékágánál lehet megcsodálni. Eltekerhettek a Zsitvay-kilátóhoz is, amely jelentős megállóhely a világ egyik legszebb túraútvonalán. Vagy ellátogathattok a Zugfűi Pálinkamúzeumba, ahol a titkos pálinkafőzés módszereit, illetve Visegrád és a pálinka kapcsolatát ismerhetitek meg. A Bertényi Miklós Füvészkert pedig kiválóan alkalmas egy kis pihenésre, esetleg piknikre.

A Fellegpark projekt keretében Visegrád hamarosan olyan korszerűsítésen megy keresztül, amely világszinten is rangos helyet biztosít majd a városnak. Már most rengeteg bicikiút került felújításra, átadásra. A Fellegpark programcsomag egyik fő attrakciója a Mogyoróhegyi Kirándulóközpont már meglévő elemeire épülő ökoturisztikai park lesz. Ezt várhatóan 2023 tavaszán adják át.

Szarvasbőgés és csillaghullás

A biciklizés, főleg a legújabb gazdasági történések tükrében reneszánszát éli, de miért is ne élné, amikor számtalan jótékony hatással is rendelkezik. A Dunakanyar levegőjét szinte harapni lehet, és amíg a természetben tekersz, addig a lelked is gyógyul. Pláne ha mindezt a barátaiddal, vagy családoddal együtt teszed. Szerencsére a biciklizés nem korfüggő, már a legkisebbek is élvezhetik a két keréken suhanás előnyeit. A Panoráma útvonalon, az arra alkalmas időben lehet hallgatni a szarvasbőgést, vagy a romantika kedvelői éjszaka kívánhatnak egyet, a hullócsillagok alatt.

Biciklibérlés: www.eltekerentyu.hu és marotikiskert.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: