Egyenletesebb bőrfelszínre vágysz? Próbáld ki a dermarollert!

Biztos fegyver a ráncok, hegek és foltok ellen

Szeretnéd felvenni a harcot az idő nyomaival és hatékony módszert keresel a zavaró bőrhibákra? Ebben az esetben érdemes befektetned ebbe az eszközbe, ugyanis az apró kis tűszúrások bámulatosan látványos eredményre képesek.

A tűszúrás gondolatától sokan idegenkednek, ám a dermarollert még ők is bátran kipróbálhatják. Az angolszász cikkekben csak  „microneedling”-ként emlegetett technika először csak kozmetikusok szalonjaiban és bőrgyógyászok rendelőjében volt elérhető, ám most már az otthoni fürdőszobákba is beköltözött. 

Mi az a dermarollerezés?

Az idő előrehaladtával bőrünkön ráncok, pigmentfoltok és hegek jelennek meg, ezek a változások egy természetes folyamat részei, ám amennyiben megoldást keresnél a bőr öregedésének lassítására, a dermarollert neked találták ki. Az eszköz egy több száz tűt tartalmazó roller, amelynek hegyei a bőr mélyebb rétegeibe (az epidermiszbe és a dermiszbe) hatolnak. A tűk  használat közben mikrosérüléseket okoznak, ezzel több ezer mikrocsatornát nyitnak meg az arcodon. A szúrások helyén beindul a kollagén stimulálása, ezáltal pedig jelentősen javul a bőr állapota. A kézzel felvitt krémek használata során az aktív összetevők csupán 0,3 százaléka képes behatolni a bőr mély rétegeibe. Ezzel a speciális rollerrel ezt az arányt akár 90 százalék fölé is emelhetjükBár a végleges eredmény eléréséhez hónapok szükségesek, már az első hét után drámai változást tapasztalsz majd.

Amire mindenképpen figyelj
  • A dermaroller használata után a bőröd érzékennyé válik, ezért tegyél fel egy hidratáló és nyugtató pakolást.
  • Amennyiben extrémen érzékeny vagy rozaceás a bőröd, ne használd ezt a technikát!
  • Ne használd akkor sem, ha sérülések, sebek vannak a bőrödön.
  • Az eszköz kiválasztásában mindenképpen kérj tanácsot bőrgyógyászodtól!

 

Ezt a kezelést a legjobb szakemberre bízni, de otthon is kipróbálhatod! Fotó: RossHelen/Shutterstock

Milyen esetekben használj dermarollert?

  • amennyiben már vannak apróbb ráncaid
  • pattanások után hegek jelentek meg a bőrödön
  • pigmentfoltok esetén
  • striák megjelenésekor
  • vagy, ha úgy érzed, nem elég feszes az arcbőröd

Hogyan fogj hozzá?

Miután letisztítottad a bőrödet és felvitted a jól megszokott szérumod, függőlegesen és vízszintesen is menj végig a rollerrel az arcodon 2-4 alkalommal. Ezután újra vidd fel a szérumod, majd folytasd a szokásos az arcápolási rutinod. Hetente 3-5 alkalommal érdemes megismételni ezt a kezelést.

Nyitókép: Blackday/Shutterstock

(instyle.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: