Egymásnak háttal alszotok a pároddal? Ezt árulja el a kapcsolatotokról!

A távolodás normális, de csak bizonyos szintig

Eddig meg voltunk győződve arról, hogy a „kis kifli, nagy kifli” alvópóz a legkedveltebb a párok körében, de egy új kutatás szerint a kényelem nagyobb úr a romantikánál!

A párkapcsolat kezdeti szakaszában a legtöbb pár összebújva alszik, viszont amint komolyabbra fordul a dolog, sokan a kényelmesebb pózokat választják. A távolodás tehát normális, az viszont gyanús lehet, ha az egyik fél hirtelen, egyik napról a másikra veti el az összebújós elalvást, és az ágy szélére húzódik.

Egymásnak háttal

Egy nemrég közzétett kutatásban 2000 embert kérdeztek meg az alvási szokásukról. Képzeld, 34 százalékuk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem érnek a párjukhoz alvás közben, sőt, a szerelmüknek háttal fekszenek. Még furább az, hogy a hűtlen férfiak és nők gyakran alszanak el a másiknak hátat fordítva, nehogy a kedvesük megérezze a szeretőjük parfümjét. Másrészt viszont a kapcsolat kiegyensúlyozottságának egyfajta fokmérője is lehet, ha a felek nem érzik szükségét annak, hogy folyton összegabalyodva aludjanak.

Kis kifli, nagy kifli, és a többi

A második leggyakoribb póz már jóval intimebb: a válaszadók 22 százaléka háttal alszik a párjának, de a hátuk és időnként a lábuk is összeér. A harmadik helyezett a nem túl kényelmes „Kis kifli, nagy kifli” póz lett, a kérdőívet kitöltők mindössze 16 százaléka alszik ebben a pózban, és közülük is főként a friss párkapcsolatban, házasságban élők körében népszerű. A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 14 százaléka úgy alszik a párjával, hogy az egyikük – általában a férfi – elfoglalja az ágy nagy részét, a másik fél pedig alkalmazkodik hozzá.

Az ötödik helyre egy olyan póz szorult, ami főként a friss szerelmesek körében népszerű: a nő a fejét a férfi mellkasán pihenteti. A válaszadók csupán 8 százaléka alszik így. Végül, de nem utolsósorban a legromantikusabb és talán legkényelmetlenebb póz következik. A hatodik helyen az egymásra fonódós, ölelkezős póz végzett, ami igen népszerű a kapcsolat kezdeti fázisában, a több éve párkapcsolatban élő kitöltőknek viszont csak 6 százaléka alszik így a kedvesével.

(dailymail.co.uk)

Nyitókép: Maria Dorota/iStock /Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: