Egyre több rajongó csalódik Scarlett Johanssonban

Sajnos senki sem tökéletes. Hollywood egykori üdvöskéje felett az utóbbi években összecsaptak a hullámok. Scarlett Johansson rajongói közül egyre többen fordítottak hátat a színésznőnek, nem ok nélkül.

Scarlett Johansson hosszú évekig Hollywood egyik legnépszerűbb és legsikeresebb színésznője volt. Tehetségével és szépségével megidézte a filmgyártás aranykorát, és olyan színésznőkhöz hasonlították, mint Marilyn Monroe és Rita Hayworth. Ez utóbbi hírességek sajnálatos módon egy olyan, férfiak uralta iparágra áldozták fiatalságukat és tehetségüket, ahol a nőket tárgyként kezelték. Scarlett Johansson – szellemességének és intelligenciájának köszönhetően – azonban bebizonyította, hogy ő sokkal több, mint egy szőke bombázó. A filmes sikereket és a népszerű szerepléseket halmozta, az utóbbi években mégis árnyéka lett önmagának. A színésznő leplezetlen őszintesége nem tett jót az imázsának, szókimondása nagy port kavaró eseményekhez vezetett. A katasztrofális szereposztások, valamint az, hogy Johansson vitatható személyek mellett állt ki, csak fokozták az amúgy sem rózsás helyzetet, és egyre több rajongó fordított hátat az egykor ünnepelt sztárnak.

Mi vezetett a hanyatláshoz?

Míg sok híresség elhatárolódott a Woody Allennel való közös munkától – a gyermekbántalmazási vádak miatt – a szőke színésznő nem tartozott közéjük. „Szeretem Woodyt, hiszek neki, és bármikor dolgoznék vele” – nyilatkozta a színésznő. A rajongók ezt képmutató megnyilvánulásnak érezték, legfőképpen a színésznő MeeToo mozgalomban és a Women’s March-ban betöltött kiemelkedő szerepe miatt.

A Páncélba zárt szellem című film az azonos nevű mangán (japán képregény) alapszik. A színésznő Motoko Kusanagi karakterébe bújt, és bár beleadott mindent, a külsejét ért vádakat ez sem enyhítette. A whitewashing jelenség (amikor fehér színészek alakítanak ázsiai karaktereket) rostáján sajnos ez az alkotás is fennakadt. Nem kellett sok idő, hogy a film bukásáért bűnbakot találjanak, aki nem más volt, mint maga a főszereplő.

A színésznő édesanyja, Melanie Sloan hosszú évekig volt lánya menedzsere. Scarlett Johansson 2009-ben azonban úgy döntött, hogy megválik tőle. A döntés valahol érthető volt, azonban súlyos következményekkel járt. Az elbocsátást követően Melanie Sloannak komoly anyagi nehézségekkel kellett szembenéznie. De van más is! Hollywood aranykorában a cigarettázás a hírességek védjegye volt. Viszont a rajongók manapság mást várnak el példaképeiktől. Nem csoda, hogy a színésznő követői hatalmasat csalódtak, amikor kiderült, hogy Johansson még mindig dohányzik. A rossz szokásnak 15 éves kora óta rabja a sztár.

Nemrég a színésznő azzal viccelődött, hogy a viszályokból és a vitákból építi a karrierjét. „Véleményem van a dolgokról, mert én ez vagyok” – nyilatkozta a The Gentlewoman-nek adott interjújában. Ez a kijelentés nem sült el túl jól. Sokan úgy vélték, hogy ez komoly problémákra világít rá a hírességet illetően, és meggondolatlanságait véleménynek titulálja.

Forrás: The Things
Nyitókép: Max Mumby/Indigo / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: