Egyszerű, de nagyszerű otthoni bőrápolási tipp a ragyogó bőrért

Nem kell mindig a kozmetikushoz szaladni, vannak olyan bőrápolási fortélyok, amelyeket otthon is el tudsz végezni, és az eredmény csodálatos, ragyogó bőr lehet. Egy ilyen módszert mutatunk most.

Ha valaha már jártál kozmetikusnál, jól tudod, hogy a rutin része a gőzölés is. Az otthoni bőrápolást nem kell túldimenzionálni, teljesen megfelelő a tisztítás, ápolás és hidratálás rutin. Én halkan mindig hozzáteszem a napfényvédelem fontosságát is, hiszen hosszú távon nagyon sokat számít. Azonban kezdjük most az első lépéssel, ami a tisztítás. Ha valaha már jártál kozmetikusnál, jól tudod, hogy a gőz is nagy szerepet kap a folyamatban.

Begőzölve

Ez akkor most azt jelenti, hogy be kell szerezz otthonra egy arcgőzölő gépet? Korántsem, de számos oka van annak, miért érdemes a gőzölés számtalan előnyét arcunkon is alkalmazni. Ife J. Rodney M.D., az Eternal Dermatology alapítója szerint mindegy, hogy szaunában, gőzkabinban, vagy arcgőzölővel érjük el, az a lényeg: időnként kicsit tüzeljük fel a hangulatot és ezt tegyük rendszeresen.

A finnektől régóta tudjuk, mennyire hatásos a szaunázás és a gőzkabin. Időnként adjuk meg arcunknak is ezt a luxust, hiszen számtalan hosszútávú előnnyel jár.

A gőz hatása a pórusokra

A gőz melege megnyitja a pórusokat, és fellazítja a beszorult szennyeződéseket, baktériumokat és faggyút. Ezért hámlasztó maszk vagy bőrradír alkalmazása előtt segít, hogy a termék tényleg el tudja távolítani a bőrünknek már felesleges és alkalomadtán problémákat is okozó szennyeződéseket.

Híd a hidratáltsághoz

Az arcgőzölés során, a pórusok megnyílásával a vízgőz molekulák áthatolnak a dermiszen, és kellő nedvességgel látják el azt. Ha tehát gyönyörűen hidratált bőrt szeretnél, érdemes havonta egyszer egy kicsit begőzölni. Azonban nagy ívben kerüld a gőzölést, ha ekcémás, rozáceás, vagy melazmás a bőröd, mert a meleg ronthat a helyzeten.

Felpezsdülő iram

Mivel az arcgőzölés a vérereket is kitágítja, jobbá és egészségesebbé teheti a keringést. A véráram serkentése pedig ragyogóbb arcszínt eredményezhet. Az arcgőzöléssel végre elfelejtheted a kiszáradt, vízhiányos vagy fakó bőrt. Aknéval érintett, vagy gyulladt bőr esetén azonban ne használj gőzölőt az arcodra, mert felerősítheti a gyulladást.

Hatásvadász

Mivel a gőz a szennyeződéseket teljesen feloldja, ezeket eltávolítva a különböző tonikok, szérumok és krémek sokkal hatékonyabban tudnak majd működni bőrödön, hiszen nem kell átküzdeniük magukat az elhalt hámrétegen.

Nyugi-buli

Már az is megnyugtatóan hangzik, ha az ember lánya kimondja, hogy párás gőzölés, hát még az milyen relaxáló, ha ez valóban megtörténik veled. Természetesen nem szabad minden nap gőzölni, hiszen akkor feloldanád arcod barrier rétegét is, de a spa napjaidon nyugodtan kényeztesd ezzel a praktikával is a bőrödet.

Gőzölni sokféleképpen tudod az arcodat. Sokan esküsznek a teaforralós módszerre, amelyben simán felforralod a kannában a vizet és a kancsó kiöntőjéből kiáramló gőz fölé tartják az arcukat. De alkalmas lehet a tusolód is, ha zárt, és a meleg vízpárát benne tudod tartani. Nincs egyik sem? Ne add fel, egy jó melegvizes törölköző, amelybe néhány percre beletemeted az arcodat, ugyanezt a hatást éri el. Gyönyörű bőrt kívánunk!

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: DGLimages / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: