Így készíthetsz magadnak egyszerű és elegáns manikűrt! – videó

Napi 5 perc otthoni szépségápolás

Imádod az elegáns francia manikűrt, de szívesen kipróbálnál egy új mintát? Mutatunk egy alternatívát a visszafogott stílusra!

A következő egyszerűen és gyorsan elkészíthető manikűr nem igényel semmiféle speciális tudást, mégis lenyűgöző hatást kelt! Ha ügyelsz az apró részletekre, igazán exkluzív körmöket varázsolhatsz magadnak seperc alatt. Ahogyan az a videóból is kiderül, a manikűr alapja a szögletes körömforma. Az előkészítésnél arra érdemes figyelned, hogy a sarkok szinte mértani pontossággal legyenek merőlegesek a köröm egyenes végére. Ha vékony, hosszú és keskeny a körömágyad, ez a forma tökéletes választás lesz a számodra!

Hogyan válassz körömformát?
Az ápolt kéz és a szép köröm már önmagában feldobja a megjelenésed, de ha tökéletes manikűrt szeretnél, tudnod kell azt is, hogy melyik körömforma a legelőnyösebb számodra. Első lépésként érdemes megvizsgálnod a kéz és a körmök felépítését, az alakjuk és formájuk a legalapvetőbb szempont. Vedd figyelembe a saját igényeidet, valamint az életformádat és a munkahelyi környezetedet is, hiszen nem kellemes érzés, amikor gépelés vagy főzés közben beszakad a frissen manikűrözött köröm. Az viszont már stílus kérdése, hogy te inkább az épített műkörmöt, a géllakkot vagy esetleg a teljesen naturális körmöket preferálod. A választás csak rajtad áll!

Így kreálhatsz sikkes manikűrt magadnak:

https://www.instagram.com/p/BtHA43mnnnz/

  1. Első lépésként fesd ki a körmeidet átlátszó alaplakkal.
  2. Ezután egy vékony ecset segítségével húzz két fehér színű, átlós vonalat körülbelül a körmöd közepétől kezdődően, pont úgy, ahogyan azt a videóban is láthatod.
  3. Az így keletkezett részeket fesd be szintén fehérrel. Ilyenkor is érdemes vékonyabb ecsetet használnod.
  4. Tetszés és ízlés szerint fedd le az egészet egy enyhén csillogós lakkréteggel. Amennyiben matt körmöket szeretnél, ezt a lépést kihagyhatod.
  5. Végül pedig pingálj az egészre fedőlakkot.

 

WooHoo-tipp:
Hagyd megszáradni az egyes rétegeket! A professzionális végeredmény érdekében érdemes a tervezettnél több időt szánnod a manikűr elkészítésére. Miután kész vagy, kend be kézfejeid egy hidratáló krémmel, hogy még szebbek és puhábbak legyenek a kezeid!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: