Egyszerű rituálék, amikkel megtisztíthatod az otthonod a negatív energiáktól

Nem kell sem varázsige, sem mágia, te magad is tehetsz azért, hogy teljes rend legyen körülötted.

Mindenkinek az életében vannak olyan periódusok, amikor túlterheltnek, stresszesnek vagy egész egyszerűen kimerültnek érzi magát. Gyakran csak csendre és nyugalomra vágyunk, de előfordulhat, hogy az elcsendesedés sem hozza el a várt megváltást. Ilyenkor érdemes a legszűkebb környezetünket (vagyis az otthonunkat) és a testünket is megtisztítani a negatív energiáktól.

Nem kellenek bűvös szavak, varázsszerek, de még csak különösebb mágia sem ahhoz, hogy egyensúlyba kerüljünk. Egyszerű, kézzelfogható és szimbolikus gesztusok is sokat segíthetnek abban, hogy elengedjük azokat a negatív energiákat, amelyek átvették az irányítást felettünk.

Aromaterápia


Az aromaterápia nagyon sokat segíthet, azáltal, hogy enyhíti a ránk nehezedő feszültséget. Érdemes nem csak otthon, a munkahelyen is használni, hogy elkerüljük egy stresszes, fáradt nap végén a kiégést. Válassz olyan illatot, amelyik különösen jó és nyugtató hatással van rád, és akár óránként ülj le pár percre, hajtsd hátra a fejed, csukd be a szemed, és hagyd, hogy az illat ereje végig áramoljon az egész testeden. Nyugtató hatású a citromfű és a levendula, de ha egy kis vitalitás és frissesség is jól jönne, akkor a mentát vagy az eukaliptuszt válaszd, ezeknek fertőtlenítő hatásuk is van, ami különösen jól jöhet a mostani, influenzás időszakban.

Fehér zsálya

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Body balance (@body_balanceee) által megosztott bejegyzés


Egy költözés még akkor is lehet megterhelő élmény, ha nagyon régóta vágytál rá. Ahhoz, hogy jól érezd magad az új környezetben, elengedhetetlen a rendrakással, a felesleges tárgyak leszámolásával kezdeni. Valószínűleg beletelik majd pár napba, amíg minden doboz tartalma a helyére kerül, de ne is kapkodj, hanem szánj egy kis időt arra, hogy a korábbi lakók energetikai nyomait is eltüntesd, mielőtt teljesen belakod az új otthonodat. Ehhez nem kell mást tenned, mint beszerezni a fehér zsályát. A totális fertőtlenítés megkezdése előtt nyiss ki egy ajtót vagy ablakot, hogy a nem kívánt energia ne rekedjen meg a falak között, hanem kifele távozzon. A fehér zsálya sokkal erősebb, jellegzetesebb, mint a „sima” zsálya, és sokkal erősebb és hatékonyabb tisztítóhatást is tulajdonítanak neki. Hagyományosan a fehérzsálya fertőtlenítésénél egy Abalone kagylót használnak, ami a víz elem szimbóluma, amely az ősi hagyományok szerint befejezi a rituálét.

Palo Santo


A Palo Santo fa a dél-amerikai indián sámánok szent fája, mely az utóbbi években itthon is egyre ismertebb és kedvelt füstölőanyag lett. Nagyon hatékony eszköz az otthonunk negatív energiáktól való megtisztítására. Ideális új házba költözéskor vagy felújítás után, hogy újra egyensúlyba hozd az energiáidat, és magadénak érezhesd az otthonod. Bizonyos időszakonként akkor is ajánlott végrehajtani, ha párkapcsolati válságon vagy túl, esetleg olyan vendégek után, akikkel kapcsolatban az az érzésed, hogy „szívják a véredet.” Jellegzetes, fűszeres illata van, a sámánok gyógyításra is használják. Klasszikus használata során a fát meg kell gyújtani, és folyamatos mozgatás mellett izzásban tartani. A fából készült illóolajat sprayként is használhatjuk az energetikai tértisztításhoz. Akár füstölőt, akár sprayt használsz, elengedhetetlen a szellőztetés, hogy a rossz energiák kifüstölődjenek a lakásból.

Kristály


Szerelmi csalódás után is szükséged lehet egy kis megerősítésre, és a negatív gondolatok elengedésére, hogy ne terheljék tovább az elmédet. Ehhez nagy segítséget nyújthatnak a kristályok, amelyek jótékony erejükkel javíthatják a hangulatot. A hialin kvarc jellegzetes, átlátszó színével tökéletes azok számára, akik szenvednek egy magánéleti veszteségtől. Tartsd a kezedben, és összpontosíts a kívánt cselekvésre, eredményre vagy érzésre. A rózsakvarc, amelyet a szerelem klasszikus kristályának tartanak, úgy tűnik, képes csillapítani az érzésekhez kapcsolódó fájdalmat és megnyitni a szívet a megbocsátás, az együttérzés és az autentikus szerelem új szintjei előtt, legyen szó akár szerelemről, akár családi problémáról. Miután kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb kristály(oka)t, gyújts egy illatos gyertyát, merülj el a kádban és koncentrálj arra, hogy úsznak el a negatív energiák.

Forrás: self.com

Nyitókép: Anastasiia Krivenok / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: