Egy pofonegyszerű és meglepő szokás, ami megmentheti és felvillanyozhatja a kapcsolatodat

A szakemberek szerint ezzel a módszerrel korosztálytól és a kapcsolat fennállásának idejétől függetlenül szorosabbá fűzhetitek a szálakat egymás között. Ne aggódj, csak egy pár kényelmes cipőre van szükségetek hozzá!

Nincs két egyforma kapcsolat, így természetesen nehéz lenne megalkotnunk egy olyan univerzális érvényű szabálykönyvet, amit bárki bátran fellapozhat és az örökkévalóságig megóvhatja a szerelmét. Ennek ellenére mégis akad egyetlen egyszerű, mégis hatásos módszer, ami tényleg minden párt közelebb hozhat egymáshoz és dédelgetheti a románcukat. Most jó eséllyel az őszinte és nyílt kommunikációra tippelsz, ami valóban kiemelkedő jelentőségű is, de ezúttal a táncról beszélünk.

A szakemberek azt mondják, egyáltalán nem számít, hogy melyik fázisában tartatok éppen a kapcsolatotokban (és az sem, hány évesek vagytok!), a tánc akkor is kulcsfontosságú lehet egy egészséges és sikeres románcban. Miközben ringatóztok a zenére, nonverbálisan ráhangolódtok egymás ritmusára, testére és mozdulataira – azaz összhangba kerülhettek anélkül, hogy akár csak egy szót is szóltatok volna. A tánc a szemkontaktus tartásáról, az élénkségről és a bizalomról, szól – vagyis a kapcsolódásról. A páros táncok során felfedezhetitek, tudatosíthatjátok és finomíthatjátok a nonverbális beszélgetést.

Szabad egy táncra?

Gondolj bele! A legelső dolog, amit megtanultok tánc közben, az az együttműködés. Rá kell jönnötök, hogyan dolgozhattok együtt ugyanazért a célért, méghozzá két különböző nézőpontból – hiszen csak az egyikőtök vezethet. Mégis egyetértésre kell, hogy jussatok a csodálatos lépésekért és eredményért cserébe. Nem pont erről szól egy kapcsolat? A tánctér egy élvezetes és könnyed helyszín a csapatmunka, a koordináció és az egymás iránti megértés javítására. A hatása pedig később is veletek marad! A szenvedély garantált, így a tánc visszarepítheti a régóta együtt élő párokat az udvarlás időszakába, főleg akkor, ha egyébként eltávolodtak egymástól az évek során. Ha viszont még csak nemrég kezdetek el randizni, akkor tánc közben (játékos és szórakoztató módon) sokkal jobban megismerhetitek a másikat. Sőt, nemcsak a társad személyiségét fedezheted fel, hanem a sajátodat is!

Egy 2015-ben publikált tanulmány szerint a tánc még a barátok közötti szociális köteléket is erősítheti! Ez pedig különösen fontos ma, amikor az emberek többsége a közösségi médián keresztül kommunikál, ritkábban szervez személyes találkozókat, tehát hiányzik az életükből a valódi kapcsolódás. Arról nem is beszélve, hogy ez a mozgásforma energetizál, felpezsdít és örömmel tölt el.

Forrás: mindbodygreen/Dance Passion
Nyitókép: Charly Pn/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: