Egytől tízig: BAFTA a vörös szőnyegről

Hajrájához közeledik a soha véget nem érőnek tűnő díjátadók szezonja. A legnagyobb sztárok az Oscar előtt a BAFTA vörös szőnyegén tettek tanúbizonyságot páratlan stílusérzékükről – és esetenként annak hiányáról.

Az ilyen nívós eseményeken, mint a BAFTA is, mindenki próbálja magára felhívni a figyelmet. Van, akiknek ez remek ruhaválasztásukkal sikerül, azonban bőven akadnak olyanok is, akik olykor-olykor mellényúlnak lookjukkal. Cikkünkben most a BAFTA vörös szőnyegén felvonuló sztárok szettjeit vettük górcső alá. Tízes listánkon a legjobbtól, a számunkra legkevésbé tetsző megjelenéseken keresztül kalauzolunk titeket végig az „Oscar előszobáján”.

1. Barry Keoghan

Már listánk első helyén is majdhogynem holtverseny alakult ki, de be kell vallanom, a Saltburn óta, mint rajtam kívül oly sokan, teljes Barry Keoghan-őrületben vagyok, így neki senkivel sem kell osztozkodnia a dobogó első fokán. A színész egyébként nemcsak tehetségével, hanem hibátlan stílusával is elvarázsolt, így csalódást most sem okozott. Keoghan megjelenéséért ezúttal a Burberry felelt, akik szerencsére nem egy klasszikus öltönyben, hanem egy rövid fazonú, olajzöld ballonban és egy ahhoz passzoló lazább szabású nadrágban képzelték el.

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

2. Emily Blunt

Emily Blunt az Oppenheimerben nyújtott alakításának, illetve a film sikerének köszönhetően hónapok óta csodás lookok sorát prezentálja. Nem volt ez másként a BAFTA-n sem, tehát az ő második helye nálam megkérdőjelezhetetlen. Kicsit ugyan JLo-sra vette a figurát, de ez csak a tőle szokatlan hajviseletnek, illetve ruhaválasztásának tudható be. Blunt ugyanis Lopez egyik kedvenc tervezőjének kreációjába bújt. Elie Saab 2024-es tavaszi-nyári haute couture darabja pedig tagadhatatlanul mesésén állt neki. Az áttetsző csipke, a bőre szabott ujj, illetve a trükkös kivágások minden listán a legjobban öltözöttek közé repítette.

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

3. Margot Robbie

A Barbie sztárja, sokáig nem tudta elengedni a karakter kezét és úgy tűnik, a 2024-es BAFTA-n bemutatott lookját ismét inspirálta mindannyiunk kedvenc babája. Margot Robbie, akárcsak a Golden Globe-ra, úgy Londonba is egy csodás Armani Privé darabban érkezett. Az idén nagyon divatos halványrózsaszín selyemnek tökéletes kontrasztot adtak a ruha oldalát és mellrészét borító fekete flitterek, ahogy hosszú kesztyűje is szinte elhagyhatatlan lett volna szettjéből.

(Fotó: Samir Hussein/WireImage)

4. Carey Mulligan

Carey Mulligantől nem nagyon láttunk még felresikerült vörös szőnyeges szettet, ez a kijelentés az idei dájátadó szezonban pedig hatványozottan igaznak bizonyul. Persze magasra tette magának a lecet, hiszen a Golden Globe-on mindenkit lenyűgözött egy vintage ihletésű Schiaparelliben, azonban ha azt megugrania nem is, de a szintet sikerült neki tartania, így a BAFTA-n egy újabb tökéletes vörös szőnyeges pillanattal ajándékozott meg minket. A Maestro című film női főszereplőjeként a Barbie film sajtókörútjának stylistjaként ismert – és Margot Robbie megjelenéséről is gondoskodó –, Andrew Mukamal Diorba öltöztette. Na, de nem akármilyen Diorba, hanem egy olyanba, amit maga a divatház zseniális alapítója, Christian Dior tervezett, még 1951-ben. A fekete, pántnélküli taft estélyi pedig most is remekül kiemelte a színésznő törékeny báját.

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

5. Lily Collins

Emily pár órára maga mögött hagyta Párizst, hogy Londonban is bemutathassa hibátlan stílusérzékét. Lily Collins ugyan a fekete-fehér örök klasszikusa mellett tette le voksát, viszont szettje egy pillanatig sem tűnt unalmasnak, sőt. A színésznő Tamara Ralph 2023-as őszi-téli couture kollekciójának egy darabjában prezentálta az idei díjátadó szezon egyik legnagyobb trendjét, azaz a rózsamotívumok létjogosultságát 2024-ben. Collins egy, a test vonalát tökéletes követő fekete estélyiben jelent meg, melynek varázsát annak részletei adták. A mellrészt díszítő, kristályokból készült ezüst rátét és a fodrozódó, hangsúlyos fehér taft ujj az elegancia tökéletes megtestesítőjévé tették a vörös szőnyegen. Külön piros pontot érdemel a bátor rúzsválasztásával, hiszen olyan rég láttunk már ilyen sötétbordó ajkakat egy-egy eseményen.

(Fotó: Joe Maher/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

6. Ryan Gosling

Kedvenc Kenünk, köszöni szépen, továbbra sem kér a klasszikus fekete öltönyökből, mi pedig ezt köszönjük neki. Ryan Gosling természetesen most is Gucciban érkezett és a Golden Globe-on már viselt és ott jól bevált szettjét választotta, jobban mondva annak egy variációját, ezúttal fehérben. Persze fehérben is láttuk már idén, azonban ez a bordó szegélyű zakó és ing kettőse valahogy jobban bejött, mint például a monokróm Critics Choice-lookja. Azért reméljük, az Oscarra már kicsit megvariálják majd ezt a Guccinál.

(Fotó: Gareth Cattermole/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

7. Bradley Cooper

Semmi, de semmi probléma nem lenne Bradley Cooper szettjével, ha pár hete nem láttuk volna már egy kísértetiesen hasonló lookban. Cooper ugyanis a Louis Vuitton nemrégiben megrendezett bemutatóján jelent meg a márka hosszú fazonú kabátjában, ahol szinte mindenkit lenyűgözött eleganciájával, azonban ne várja tőlünk, hogy ettől másodszor is hátast dobunk. Na jó, igazából tényleg hibátlan az outfit, ami persze szintén Pharrel Williams kezei közül került ki, viszont egy kis csavart azért elbírt volna. Majd legközelebb!

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

8. Emma Stone

A Szegény párákban nyújtott alakításával Golden Globe-ot, majd most BAFTA-t nyert Emma Stone szintén a Louis Vuitton mellett tette le voksát idán és kivétel nélkül minden vörös szőnyeges eseményre a divatház készíti el ruháit. A színésznő ezúttal egy barackos árnyalatú estélyit kapott, mely engem kissé egy klasszikus elsőbálozó ruhára emlékeztet, a puffos ujj a ’80-as éveket idézi, míg az asszimetrikus felsőrész a 2000-es évekbe repít minket vissza. Szép, szép, de nem az igazi.

(Fotó: Joe Maher/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

9. Florence Pugh

Úgy tűnik Florence Pugh megirigyelte kolléganője, Zendaya nemrégiben bemutatott vintage Mugler robotjelmezét és a BAFTA-ra már ő is kissé futurisztukus megjelenést képzeld el magának. Jobban mondva inkább állandó stylistja, Rebecca Corbin-Murray öltöztette ebbe a fekete-ezüst darabba. A ruha tervezője a Nina Ricci kreatív igazgatójaként is ismert Harris Reed volt, aki saját brandje égisze alatt azzal a céllal álmodta meg a azt, hogy abban a színésznő fényesebben ragyoghasson, mint egy gyémánt. Ennek tükrében tehát a hátul magasan sliccelt estélyi egy vért szerű, hologramos kiegészítést kapott. A szettet pedig egy mutatós, hosszan lelógó nyakék tette még csillogóbbá.

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

10. Emma Corrin

Értem és gyakran értékelem is a művészetet, és azt is tartom, hogy a divat, illetve az öltözködés az önkifejezés egyik legfontosabb formája, azonban Emma Corin szettjét látva egy pillanatra mindezeken el kellett, hogy gondolkodjak. A színésznő megkérdőjelezhetetlenül remekül formálta meg a néhai Diana hercegőt A koronában, viszont vörös szőnyeges lookjai gyakran hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ezúttal egy, a Miu Miu műhelyéből kikerült crop felsővel és oldalán masnival díszített harisnyával került listánk utolsó helyére. Nem mondjuk, hogy kifejezetten rossz, de maradjunk annyiban, hogy a jó nem ilyen – nevezzük inkább érdekesnek.

(Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Nyitókép: Scott Garfitt/BAFTA via Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: