Ehető, zöldségekből készült zsírkrétákkal harcol a környezetvédelemért egy japán anyuka

Naoko Kimura 100 százalékban természetes, rizsből és porított növényekből készített zsírkrétái környezetbarátok, ráadásul biztonságos alternatívát kínálnak a kreatívkodni vágyó gyerekeknek.

A gyerekek első rajzeszköze sokszor a zsírkréta, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen terméket adunk a kezükbe. Rajzolás közben szinte minden kisgyerek „belekóstol” a munkaeszközébe, és sok termék káros anyagokat, például ólmot is tartalmazhat. Egy japán grafikus, Naoko Kimura megelégelte, hogy nem talál olyan készletet, amelyet nyugodt szívvel megvásárolhat a gyerekeinek, ezért úgy döntött, hogy saját maga készíti el környezet- és gyerekbarát zsírkrétáit. Így született meg négy évvel később a mizuiro.inc nevű vállalkozása, amellyel beindítaná a növényi alapú zsírkréták tömeggyártását.

Fotó: mizuiro.inc

Kimura célja az volt, hogy létrehozzon egy olyan terméket, amely – amellett, hogy nem tartalmaz ártalmas kemikáliákat – segít környezettudatos gondolkodásra nevelni a család legkisebb tagjait. Így a gyerekek nemcsak biztonságban rágcsálhatják a rajzeszközöket, hanem fiatalon megtanulhatják, milyen fontos a bolygó állapotának megóvása. Ezt a koncepciót szem előtt tartva a zsírkréták alapja stabilizált rizskorpából és rizskorpaolajból készül, majd porított zöldségek és összezúzott gyümölcsök hozzáadásával színezi őket. Az intenzív szín érdekében egy kis ételfestéket is használ, de ez a harmada a hagyományos zsírkrétákban található mennyiségnek.

Fotó: mizuiro.inc

A zero waste termékeket 5, 10 és 16 darabos kiszerelésben dobta piacra, amelyekhez zöldség és gyümölcs tematikájú színezőket és kártyajátékot is készített. Ezek a kiegészítők is a környezetvédelem fontosságára tanítják a gyerekeket, miközben ők boldogan színezhetnek az almából, a sárgarépából vagy az édesburgonyából készült rajzeszközükkel.

Forrás: designboom
Nyitókép: mizuiro.inc/Kickstarter

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: