El tudnád mesélni a történeted 100 szóban Budapestről? Most megteheted!

A szervezők szeptember 30-ig várják a műveket!

A Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közös pályázatán idén mindössze egy hónap áll a jelentkezők rendelkezésére, hogy elmeséljenek egy történetet, ami Budapesthez köti őket.

A minap felugrott egy értesítés a Facebookomon: az „Ezen a napon” menüpont emlékeztetett arra, hogy 9 éve költöztem Budapestre a főiskola miatt. Megszámolni sem tudnám, hogy azóta hányszor jártam színházban, moziban vagy koncerten, de azt sem, milyen gyakran ültem be a Keksz étterembe egy cézár salátára és egy lattéra. Oldalakon keresztül sorolhatnám, mennyi mindent átéltem a fővárosban – és ezzel biztosan nem csak én vagyok így. A Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közös pályázata idén is arra buzdít mindenkit, hogy mindössze 100 szóban meséljünk el egy történetet, ami Budapesthez köt bennünket.

A hetedik éve futó projekt ezúttal rendhagyó körülmények között indult el: idén sokkal rövidebb határidő áll a vállalkozó kedvűek rendelkezésére: a szervezők szeptember 30-ig várják a jelentkezéseket a 100 szóban Budapest pályázatra. Egy biztos: 2020 mindannyiunk emlékezetébe örökre belevésődött – már csak azért is, mert sokan hónapokon át hiányoltuk és hiányoljuk azóta is a hamisítatlan budapesti életérzést. Így szinte borítékolható, hogy több olyan mű érkezik majd be a projekt oldalára, amivel mélyen együtt tudunk érezni. A szabályok egyértelműek: a valamilyen módon a fővároshoz kapcsolódó írások maximum száz szóból állhatnak. A beérkezett művekből egy háromtagú zsűri (Boncsér Sára Luca színésznő, Szabó Benedek zenész és Závada Péter költő) választja majd ki a 100 legérdekesebbet.

Fotó: Instagram/@100szobanbudapest

Ezeket az írásokat Budapest születésnapján, azaz november 17-én jelentik be és néhányat meg is zenésítenek közülük. A történetek később nyomtatásban is megjelennek majd, a legjobb 12+1 pályázathoz pedig illusztrációt is készítenek kortárs magyar grafikusok. A 100 szóban Budapest projekt fődíja 100 000 forint és külön érdekesség, hogy a szervezők az idei évben külön díjazzák azokat a versenyzőket, akik még nem töltötték be a 18. életévüket.

100 szóban Budapest 2019-es pályázat, I. helyezett: Keömley Anna (Fotó: Facebook/@100 szóban Budapest)

Nyitókép: Zsuffa Zsanna

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: