Elektromágneses terápia az intim területek egészségéért

A gyermekvállalás és a hormonális változások nagymértékű terhelést rónak a nők szervezetére. Az izmok rugalmasságának csökkenése az életkor előrehaladásával a testünk minden területén elkerülhetetlen.

Szerencsére a mai kor technológiai vívmányai ezekre a problémákra is segítséget nyújthatnak: az alakformálás, zsírégetés, izomépítés területén hihetetlen eredményeket produkáló HIEMT eljárás a női életminőség javításában is sokat segíthet.

Évekkel ezelőtt, egy fesztivál plakátján szúrtam ki a számomra a mai napig értelmezhetetlen nevű Intim Torna Illegál zenekart, főleg azért, mert egy, csak férfiakból álló alternatív rock bandát takar. S amikor először olvastam egy külföldi női magazinban erről a kezelésről, akkor rögtön az jutott eszembe, hogy ez meg teljesen jogosan az Intim torna Legál nevet is viselhetné.

Teljes értékű nőiesség

Az egészséges szexuális funkcionalitás elengedhetetlen ahhoz, hogy a nők önfeledten megéljék a mindennapokat. Ebből adódóan a szexuális diszfunkciók érthetően negatívan hathatnak rájuk. A kismedence izomzatának nagy szerepe van a belső szervek helyén tartásában, illetve a terhességben. A feszesebb izomtónusok biztosítják az intenzívebb orgazmus elérését.

Az eljárás lényege, hogy fél óra alatt húszezer izom összehúzódást, tehát húszezer Kegel tornának megfelelő gyakorlatot végez el a gép a hüvely belső falában. Idővel sajnos nem csak elfáradnak az izmok, hanem kicsit tágulnak is, ami a hüvelyfali renyheséget okozza. Ezeken viszonylag gyorsan és rendkívül hatékonyan segít a HIEMT intimpad kezelés” – mondja Balog Viktória, az Eat Clean Beauty és Aesthetic Központ tulajdonosa.

A kezelés nagyon jó hatásfokkal alkalmazható vizelet- és székletvisszatartási problémák esetén is, mivel az elektromágnes hullámhossz 25 cm magasan hatol fel, így megerősíti a hüvely, a fenék, és a teljes csípő területén az izomzatot. ”Intenzív eljárás, 7 Tesla erősségű mágnes tekercs van benne, amit a rádiófrekvenciával ötvöztek.

A kezelés során a medencefenék izomzatának mélyre hatoló, célzott elektromágneses stimulációja történik, mely az izomzat beidegzésének visszaállítását célozza. A mágneses impulzusok mélyen behatolnak az izomba és automatikus összehúzódásra késztetik őket. Ezeket az izmokat nem tudjuk mozgatni, az intimpad viszont több ezerszer megteszi helyettünk a kezelés alatt. Ennyi hüvelyösszehúzást pedig fizikai képtelenség lenne megcsinálni. „A fél órás kezelés egy bemelegítéssel kezdődik, majd 5-6 különböző program fut végig, mindig egy picit mást és másképp mozgat. Tapasztalatok és a vendégeink visszajelzése alapján már egyetlen alkalom is hoz érezhető változást, vagyis szűkül a hüvelyfal, ami pozitív hatással van a szexuális életre.

fotó. eatcleanbeauty.hu

Intimtorna a jobb életminőségért

Sokan nem is tudnak erről a problémáról, mert sokkal hamarabb kezd el lazulni az izom és szélesedni a hüvely (ami a szülés mellett lehet a hízástól, megerőltető sporttól vagy a folyamatosan nehéz dolgok emelésétől is), mint amikor már a tüneteket is érzékeljük. Ahogy az izmokkal kapcsolatos bármilyen tevékenységre igaz, úgy a medencefenék és a hüvelyfal izomzatánál is egyértelmű, hogy egyetlen kezeléssel nem lehet megváltani a világot. Az optimális eredmény érdekében hat alkalmas kúra javasolt, amit két-három naponta érdemes lejárni, tehát viszonylag gyorsan „letudható” a folyamat. Egy hónap után érdemes legalább egy hét szünetet tartani, mert az izom nagyon hozzászokik, ezért kell neki egy kis időt hagyni, hogy „leszokjon” róla. Ha csak megelőzésről van szó, az egy kúra elegendő, komolyabb problémáknál két-három kúra is szükséges lehet. „Volt olyan vendégünk, akinél olyan nagyfokú volt a tágulás, hogy a tampont sem tudta bent tartani. Neki nyilván több kúrára volt szüksége, de óriási sikerélmény volt nekünk is, hogy ez a kezeléseknek köszönhetően megoldódott a problémája.

Viki szerint – és ezt számos nőgyógyász is megerősíti – 35 éves kor felett szinte túlzás nélkül receptre kellene minden nőnek felíratni, olyan mértékű változást tud elérni a kezelés az életminőségben. Az eljárás biztonságos és higiénikus, tulajdonképpen egy rezgő padon kell ülni fél órát. A mindennapi rutinba könnyedén beilleszthető, még csak váltóruha sem szükséges hozzá.

Kizáró ok a fémimplantátum vagy a fém spirál, ugyanis a technológia olyan erős mágneses hatásfokkal dolgozik, ami a fémeszközöket elmozdíthatja vagy akár ki is ránthatja. Derék és csípőtájéki gyulladás esetén is ellenjavallt, mivel felerősítheti a gyulladást.

Nagyon szeretik a vendégek, sokan énidő-nek is használják ezt a fél órát. Mivel a mágneses tér miatt a mobiltelefont nem lehet használni az intimpadon, olvasni vagy rejtvényt fejteni szoktak a hölgyek. A kezelés kellemes bizsergető érzéssel jár, nincsen semmilyen fájdalom, így relaxáló hatása is van” – mondja Viki, a vendégek visszajelzései, és személyes tapasztalata alapján.

A menstruáció sem kizáró ok, mindenki egyéni érzékenység vagy a komfortérzete alapján eldöntheti, hogy azokban a napokban jár-e a kezelésre. Csak emiatt nem kell alkalmat kihagyni, de ha valakinek ezzel kapcsolatosan aggályai vannak, akkor érdemes inkább a köztes időszakban menni.

Nyitókép: Morsa Images/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: