Élet a Tinderen túl – Hogyan ismerkedjünk a való életben?

Mihez kezdjünk, ha nem a virtuális felületeken, hanem a valóságban szeretnénk párt találni? Ha hús-vér társra vágyunk, akkor nem elég egy internetes regisztráció és egy jó profilkép, tennünk is kell a sikerért.

Az élet játék, és ha nem játszol, valószínűleg veled játszanak” – szokta mondani bölcs barátnőm, aki egyébként nemrégiben vált el. Egy ideje a társkeresés igencsak rögös útját járja, és számtalan érdekes tapasztalattal gazdagodott. A félrehúzós társkereső számára csak alkalmi partnereket hozott, ezért úgy döntött, valami régi-újat szeretne kipróbálni. Ez pedig a valóság.

Azonban ahhoz, hogy a virtuális térből – ahol sokkal könnyebb vonzónak látszani és egy jól megszerkesztett profilkép mögül hangzatos mondatokat írni – ki merjünk lépni a való életbe, szükségünk lesz arra, hogy változtassunk a hozzáállásunkon.

Tegyél magadért!

Elsősorban nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy lelki roncs nem vonzó semmilyen szinten. Hiába kented magadra a világ összes sminkjét, és nézel ki úgy, mint Angelina Jolie, ha nem jó a kisugárzásod. Mielőtt társkeresésbe kezdesz, célszerű magadat helyrehoznod, és nemcsak külsőleg, hanem lelki szinten is. Járj el edzőterembe és szakemberhez, aki segít kibogozni és feldolgozni a traumáidat. A saját sérüléseid begyógyítása, akármennyire is szerelmedtől várnád, valójában a te feladatod, és komoly önismereti munkát igényel. Ha visszanyered a magabiztosságod, nyugodt és kiegyensúlyozott leszel, egyszer csak azt veszed észre, hogy mindenhol elismerő tekintetek fogadnak, és az emberek egyszerűen szeretnek a társaságodban lenni. Így pedig már nem lesz nehéz ismerkedni, semmilyen közegben sem.

Látni és látszani!

Ahova hívnak, oda menni kell. Hacsak nem a pizzakihordóval tervezed összekötni az életedet, akkor bizony ki kell mozdulj otthonról. Legyél jelen mindenhol, ahova csak elhívnak a barátaid, és nyugodtan járj önmagadtól is programokra. Egy kutatás szerint azok az emberek, akiket többször látunk, valamiért szimpatikusabbnak ítéltetnek, mint azok, akiket csak ritkán. Keress társasági programokat, csatlakozz olyan közösségekhez, ahol rendszeresek a bulik, személyes találkozók. Ilyen pl. a Havervagy vagy a Miitt közössége – ez utóbbi oldalon te is dobhatsz be programötleteket. Akik csatlakoznak az általad szervezett programhoz, hasonló érdeklődési körrel bírnak, mint te, így nem lesz nehéz egy hullámhosszra kerülni a személyes ismerkedés során. A Facebook csoportok között is érdemes keresgélned. Ha szeretsz pl. túrázni, futni vagy táncolni, akkor csatlakozz ilyen témájú csoportokhoz, de figyelj arra, hogy ne ragadj bele a csendes szemlélő szerepébe. Ne feledd, a cél a személyes találkozás, tehát menj el minél több, a társaság által szervezett programra. Ha igazán bátor vagy, csatlakozhatsz útitárskereső csoportokhoz is, és kitárul előtted az egész világ.

travel utazás kapcsolat pár romantikus hétvége
Fotó: nd3000 / Getty Images

Lépj ki a megszokott közegből!

Ha társkeresésben vagy, néha érdemes kilépned a komfortzónádból. Ha eddig úszni jártál, akkor most próbálj elmenni egy salsa-tanfolyamra, vagy egy vezetett túrára. Szánj időt minden héten arra, hogy új helyekre és programokra járj. Ezzel nemcsak szélesíted a látókörödet és új élményeket szerzel, de rugalmasabbá, nyitottabbá is válsz a mindennapokban. Viszont bátornak kell lenned: ezekre a helyekre nem mehetsz a barátnőiddel. Egy férfinek esze ágában sincs egy női csoporthoz odamenni, hogy elkérje a telefonszámodat. Ha egyedül vagy, sokkal könnyebben tud szóba elegyedni veled bárki.

Használd a nőiességed!

Egy férfit minden vonz, ami nem férfias. A lágy, finom mozdulatok, a nőies viselkedés. Ha úgy sétálsz az utcán, hogy Godzilla remegve bújik a Margit-híd alá, ne várd, hogy bárki is odamerészkedjen hozzád. Ideges vagy? Megértjük, de ez nem ok arra, hogy kifordulj a nőiességedből. Tudjuk, hogy az élet sokszor rákényszerít, és azt is, hogy a kisujjadból megoldod a kerékcserét is, de soha ne húzd fel egy férfi előtt a nadrágot. Maradj a női szerepben. Viselj szoknyát, ami libben, legyenek lágyak a mozdulataid és a hangod, tanulj meg bánni a női vonzerőddel.

Gyakorlat teszi a mestert

A pasizás, éppúgy mint bármi más, egy skill, ami elsajátítható. Gyakorolnod kell. Ne görcsölj rá az ismerkedésre, először tekintsd egy játékos feladatnak. Határozd el magad, és elegyedj szóba minden nap legalább egy férfivel. Ejtsd le a „zsebkendődet” miközben elsétálsz a kiszemelted előtt, vagy kérdezd meg, merre találod a buszmegállót, hol van a kávézó. Egy pont után azon kapod majd magad, hogy az egész világ egy játszótér, és gyakorlatilag bárhol képes leszel ismerkedni. Pár hét alatt pedig olyan bátorrá válhatsz, hogy mikor belép az életedbe az igazi, már nem fogod magad halálra izgulni, ha beszélgetésbe kezdtek.

Fotó: Westend61 / Getty Images

Ha egy férfi akar valamit tőled, akkor jön

Soha, de soha ne felejtsd el a nők első számú szabályát: busz, villamos és pasi után nem futunk. Egy igazi férfi, ha szeretne egy nőt megkaparintani, akkor azért tenni is fog. Persze sündörögj csak a környéken és add nyilvánvaló jelét annak, hogy tetszik, de azon a ponton állj meg. Ne te legyél az, aki nyomul. Sajnos az a férfi, aki nem tud vadászni, az sok mást sem tud. Illetve, ha igazi pasi, de te magad dobod magad neki terítékre, akkor hol marad számára a vadászat öröme? Nem leszel több, mint egy trófea. Csak akkor válsz egy férfi számára értékessé, ha te magad is annak tartod magad.

Pontosan tudom, hogy a mai világban a pasizás jelenleg nem erről szól. Sokkal sekélyesebb és ösztöni szinten zajlik a társkeresés. Azonban ez a kapcsolatok minőségében is meglátszik. Kevés igazán mély, nem sérülésekből, hanem igazi partnerségen alapuló kapcsolat kötődik. Igaz, hogy ritka, mint a fehér holló, de azért még igenis léteznek igazi férfiak. Ne öljük ki belőlük természetes ösztöneiket, sokkal inkább élesszük fel azt nőiességünkkel. Tekintsd a társkeresést élvezetes játéknak, mert tudod: ha nem te játszol…

Nyitókép: mihailomilovanovic/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: