Életrajzi film készül Michael Jacksonról, amelyben az unokaöccse alakítja

Michael Jackson unkaöccse, Jaafar Jackson fogja alakítani a pop hercegét a készülő életrajzi filmben – íme minden, amit a 26 éves fiúról tudunk.

A Michael című életrajzi filmet a Lionsgate Stúdió készíti, a producere Graham King, rendezője pedig Antoine Fuqua. „Hihetetlenül izgalmas nézni, ahogy Jaafar Jackson életre keltette Michaelt” – mondta Fuqua egy interjúban. „Igazi spirituális kapcsolat jött létre, amikor először találkoztam Jaafarral. Természetes képessége van arra, hogy Michaelt utánozza, és a kamerával is nagyszerű a kémiája.”

Jaafar Jackson az egyetlen, aki képes a szerepre

Jaafart egy világszerte meghirdetett casting után választották ki a szerepre. King – aki a 2018-as Bohém rapszódia producere is volt, ahol Rami Malek alakított hatalmasat Freddie Mercury szerepében – azt mondta: „Egyértelmű volt, hogy ő az egyetlen személy, aki képes erre a szerepre.”

King több mint két éve találkozott először Jaafarral, és lenyűgözte az, „ahogyan természetesen megszemélyesíti Michael szellemét és személyiségét. (…) Végtelenül izgatott vagyok, mert Jaafar vállalta, hogy megformálja nagybátyját. És alig várom, hogy a világ is láthassa a filmvásznon Michael Jacksonként.”

Ellentmondásos örökség

A stúdió szerint az életrajzi film a popikon életének minden aspektusát feltárja majd, „beleértve legikonikusabb fellépéseit is, amelyek miatt minden idők legnagyobb előadóművésze lett.” Azonban a film rövid leírása alapján, a történet amellett, hogy részletezi a sztár örökségét, Jackson ellentmondásaitól sem riad vissza. Bár a Michaelnek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, a stúdió már bejelentette, hogy forgatás 2023-ban kezdődik.

Íme minden, amit tudunk a főszereplő Jaafar Jackson kapcsán

Zenei örökség

Jaafar édesapja Jermaine Jackson, Michael testvére. Édesanyja pedig Alejandra Genevieve Oaziaza. A szülei 1995 és 2003 között voltak házasok. A fiú 1996 júliusában született. Jermaine énekes, dalszerző és producer, leginkább arról ismert, hogy a Jackson 5 tagja volt, testvére, Michael mellett. Ezt az örökséget pedig a fiának is továbbadta. Jaafar 12 éves kora óta énekel és táncol. 2019-ben adta ki első kislemezét “Got Me Singing” címmel, valamint egy klipet is készített.

A legfontosabb jóváhagyás

Jaafar számára a kamera sem idegen, hiszen az évek során számos projektben szerepelt, melyek a Jackson famíliához kapcsolódtak. Látható például a 2015-ös The Jacksons: Next Generation-ban (Jacsonék: Az új generáció) és Tito Jackson 2021-es “Love One Another” című klipjében is.
Azonban színészként a Michael című filmben fog debültálni. Ehhez pedig már megkapta a jóváhagyást a legfontosabb személytől. Katherine, Michael édesanyja azt mondta, hogy Jaafar igazán megtestesíti a fiát: „Olyan csodálatos látni, ahogy továbbviszi a Jacksonok előadói örökségét.”

Ikonikus bejelentés

Január 30-án Jaafar feltöltött egy fotót az Instagramjára, amellyel bejelentette, hogy ő játszhatja nagybátyját: „Megható és megtiszteltetés a számomra, hogy életre kelthetem Michael nagybátyám történetét.” – írta a fekete-fehér fotóhoz alá, melyen a néhai énekes ikonikus pózát gyakorolja. „Üzenem minden rajongónak, szerte a világon, hamarosan találkozunk.” – írta első Instagram posztjához. Izgatottan várjuk a készülő mozit!

Forrás: People.com
Nyitókép: Araya Doheny / Stringer / Getty Images és Frank Edwards / Contributor / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: