Elfogadásra ösztönöz a Netflix új sorozata: autizmussal élőkkel indul társkereső műsor

Július 22-én debütál a streamingszolgáltatón egy 5 részes dokumentumszéria, ami bepillantást enged az autizmussal élő emberek életébe és megmutatja, ők hogyan ismerkednek.

A világ egyik legnépszerűbb streamingszolgáltatója egészen különleges dokumentumsorozatot tűz a műsorára július 22-én: a Szerelem az autizmus spektrumban 7 idegrendszeri fejlődési zavarral együtt élő fiatalt mutat be a nézőknek, akik éppen az első randevúikra készülnek. „A családjaik támogatása mellett, szakemberek látják el praktikus tanácsokkal a társkeresőket, amelyek segítenek tájékozódni abban, mi lehet zavaró élmény mások számára és feltöltik őket önbizalommal, hogy rá merjenek lépni a szerelem megtalálásának útjára” – nyilatkozta a Netflix az új műsoráról. Sőt, két pár is felbukkan a dokuban: Ruth és Thomas már el is jegyezték egymást, Jimmy és Sharnae pedig több éve egymásra találtak.

„A spektrumon élő személyek jelentős része ugyanúgy vágyna az intimitásra és a társaságra, mint a többi ember, ugyanakkor a társas kapcsolatokban és a kommunikációban megnyilvánuló nehézségek az autizmus kulcsfontosságú jellemzői – ezek miatt a partnerkeresés gyakran ijesztő és bonyolult tapasztalattá válhat” – tette hozzá a streamingszolgáltató. Azt ígérik, hogy ez egy felemelő és éleslátó sorozat lesz, amely a sokféleséget és a különbséget ünnepli melegszívű, vicces és nagylelkűen nyitott résztvevőkkel. „Az a célja, hogy leckéket adjon mindannyiunknak a szerelemről, a romantikáról, az intimitásról és az elfogadásról.”

Szerencsére ma már egyre több sorozat (Több, mint normális), film (A könyvelő) vagy könyv (Jodi Picoult: Házirend) jelenik meg azzal a céllal, hogy eltörölje az autizmussal élőkkel kapcsolatos stigmákat és fejlessze az empátiánkat az irányukba. Ráadásul a sztárvilágban is akadnak olyanok, akik nem félnek felvállalni a spektrum zavarukat. Daryl Hannah például nyilvánosan is beszélt arról, hogy gyermekkora óta az autisztikus zavarok közé tartozó Asperger-szindrómája van: azért nem vett részt a saját premierjein vagy talk showkban, mert rettegett attól, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.

Forrás: Disability Scoop/Child Mind
Nyitókép: Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: