Éljen a Girl Power! Az answear.LAB új kollekciója megmutatja az erőd 

Girl Power – az answear.LAB e két hívószóra építette ruhákból, cipőkből és kiegészítőkből álló új kollekcióját. Az answear.LAB hisz a nők erejében, a köztük lévő testvériségben és egymás kölcsönös támogatásában.

A márka elkötelezett amellett, hogy mindannyiunknak, függetlenül attól, hol élünk vagy honnan származunk, képesnek kell lennünk arra, hogy a saját mércénk szerint méltósággal éljünk, ezért a Girl Power kollekció eladásából származó bevételt a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetségnek ajánlják fel. A kampányt Magyarországon Marge-al, Molnár Lainey-vel és Weisz Fannival készült kreatívokkal népszerűsíti a márka. 

Tegyünk az egyenlőségért!

Az answear.LAB a nők iránti mély elköteleződését hangsúlyozza azzal, hogy az eladásból befolyt összeggel a Női Érdeket támogatja, aminek hosszú távú célja, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőségét javítsa, hogy szemléletváltást hozzon a nemek esélyegyenlőségének tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyeit és életminőségét a maga eszközeivel javítani, valamint fellépni a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájával szemben. 

A fiatal márka a Girl Power kollekcióval a nők erejét és függetlenség iránti igényét kívánja hangsúlyozni, ami lehetővé teszi számukra, hogy az életben előrébb jussanak, kiteljesedjenek. Ezzel a kollekcióval többet akartam létrehozni, mint pár alkalmi szettet, nem csak a divat nyelvén akartam beszélni. Fogtam pár jól ismert alapdarabot, majd összekombináltam ezeket néhány erős, támogató szlogennel, amik bátorságra, a többre való törekvésre és új dolgok kipróbálására ösztönöznek. Minden egyes kollekció megalkotásakor biztosnak kell lennem abban, hogy az megtalálja a helyét a világban, és nem csak az aktuális szezon trendjeinek értelmezése lesz. – mondja Agnieszka Korsak, az answear.LAB márkaigazgatója. 

Nemcsak kényelmes, de környezetbarát is

A Girl Power egyszerre lázadó és romantikus. Univerzális, de megkérdőjelezi az öltözködési szokások szabályait és a kényelmet helyezi előtérbe. A laza pólók, a melegítő szettek, a farmerek és fehér ingek, a praktikus fekete ruhák megoldást kínálnak a fénysebességgel változó átmeneti trendekre, amikkel nincs is időnk igazán megismerkedni. A kollekció környezetbarát anyagokból készült: pamut, bambusz, vagy épp újrahasznosított poliészter hozzáadásával előállított tencel. Minden darab GOTS és Öko-Tex tanúsítvánnyal rendelkezik, ami vonatkozik a cipőkre és a kiegészítőkre is. A különleges, erős csizmák és cipők minimális erőforrás felhasználásával készültek, a gyártásukhoz használt bőr pedig fenntartható gazdálkodás melléktermékéből származik. A kollekcióban megtalálható univerzális táskák újrahasznosított szálakból készültek. A lázadó, erőt képviselő és bátorító limitált kollekció kizárólag az Answear.hu webáruházában érhető el. 

 A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkájával azt igyekszik elősegíteni, hogy a nők és lányok boldogabban élhessenek ma Magyarországon, és hogy társadalmunkban egyenlő jogok és tisztelet illesse a nőket és a férfiakat. Mi magunk is sokféle női közösség színes “kollekciója” vagyunk: 2003 óta működő szövetségünk magyar nőjogi civil szervezeteket fog össze. Tagjaink például a nők munkaerőpiaci lehetőségeinek kiteljesítéséért, a nők közéleti részvételének elősegítéséért, a fogyatékossággal élő nők, roma származású nők és a leszbikus nők jogainak elismeréséért, a várandósság és a szülés körüli jogok és gyakorlat nőbarátabbá tételéért és a nők és lányok elleni bántalmazás leküzdéséért dolgoznak. Célunk, hogy a társadalom, valamint a hazai és európai döntéshozók egyaránt meghallják hangunkat, és minél többet tegyenek a nők jogainak elismeréséért, a nemek egyenlőségéért. Hiszünk abban, hogy a társadalmunkban türelmes és bátor fellépéssel leküzdhetőek a nők sokszínűségével és szerepeivel szembeni előítéletek, a nemi alapú megkülönböztetés, a szexizmus, és ezek súlyosabb formái, a zaklatás és az erőszak is. Ehhez a bátor fellépéshez igyekszik az Answear kollekciója és a Női Érdek is motivációt, inspirációt és muníciót nyújtani.

Ők a magyarországi Girl Power kampány nagykövetei

anwear.LAB ruhamárka
Fotó: Martin Wanda

Molnár Lainey az ország első személyes bloggereként indult egy évtizeddel ezelőtt, majd bejárt három kontinenst mielőtt megtalálta volna a hivatását illusztrátorként. Lainey rajzainak fō témája a női egyenjogúság, az elfogadás és tolerancia, és a nőkre vetülő társadalmi stigmák levetése. Hiszi, hogy a nemzetközi közösség, ami a segítségével is épül, egy ítélkezés és nyomás nélküli jövőt tud építeni – nem csak nekünk nőknek. 

Weisz Fanni 28 éves hallássérült modell. Számos rendezvényen lát el háziasszonyi és műsorvezetői tevékenységet, előadássorozatot tart egyetemeken, főiskolákon és iskolákban, melynek célkitűzése a siketek megértése és a velük való kommunikáció elősegítése. Fontos számára, hogy erőt és önbizalmat adjon a sorstársainak, valamint hogy a köztudatba beépítse, a fogyatékkal élők is lehetnek hasznos részei a társadalomnak. 

 

Énekes, dalszerző, hangterapeuta, aktivista. Énekesnőként ismerhettük meg a Váratlan Nyár című nyári slágerével. Marge varázslatos világa a művészetben ugyanannyira izgalmas mint civilben. Ahogy ő maga is felnőtt, a social média felületeit is tudatosan alakítja. Láthatatlan és fontos ügyek mellett áll ki. Ő alapította a #nemtabuavetélés csoportot és kezdett bele a #szerdánmargenál mozgalomba, melyben civil szervezeteket, alapítványokat lát vendégül az oldalain. Több alapítvány nagykövete és az Árvácska alapítvány tagja. Következő nagylemezén dolgozik, amely a társadalmi felelősségvállalás fontos témáit is feszegeti. Mozaikcsaládjuk negyedik gyermekét várja. 

Forrás: Sajtóanyag
Nyitókép: Martin Wanda

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: