Éljen a retró! A szezon legmenőbb napszemüvegei időutazásra csábítanak minket

Idén nyáron minden a nosztalgiáról szól – a szezon legmenőbb napszemüvegei legalábbis ezt tükrözik. A '70-es és a 2000-es évek klasszikusai is visszatérnek, így a legkülönbözőbb stílusok közül tudunk válogatni.

Úgy tűnik, idén is utolért minket a nosztalgiahullám! A különböző streaming-szolgáltatóknak hála, a retró filmek és sorozatok népszerűsége továbbra sem csökken, illetve a ’80-as, ’90-es évek slágerei is szépen teljesítenek a zenei toplistákon. Nem beszélve arról, hogy a korábbi évtizedek jellegzetes stílusainak hatása milyen erősen érzékelhető az aktuális szépség- és divattrendekben. Ez a kiegészítőkre, így a napszemüvegekre is igaz: idén nyáron több olyan trend is visszaköszön, amely ismerősnek tűnhet.

A sokáig egyeduralkodónak számító cat eye napszemüvegek egy kicsit most kiszorulnak a rivaldafényből, így néhány új stílust is megkedvelhetünk. A retróláz mellett a merész színek, illetve a strukturált és feltűnő formájú keretek visszatérésének másik oka, hogy a nyáron sokakban felerősödik a kreatív önkifejezés iránti vágy. Az egyedi, stílusunkat hűen tükröző megjelenésből egy statement napszemüveg sem hiányozhat. Mutatjuk, idén milyen izgalmas felhozatalból választhatsz.

Ragyogó színek, boldog hétköznapok


Élénk, merész színek nélkül el sem tudjuk képzelni a nyári outfiteket. A ruháink mellett természetesen a kiegészítők is pompázhatnak valamilyen erőteljes árnyalatban. Vagyis itt a remek alkalom, hogy a klasszikus fekete napszemüveged új kihívót kapjon: ruházz be egy színes keretű változatra. Ha ezt a tippet megfogadod, nemcsak a megjelenésed teheted izgalmasabbá és egyedibbé, hanem a közérzeted is sokat javulhat. Hallottál már a dopamin öltözködésről? Ha nem, ezt a cikket feltétlenül olvasd el, hiszen elmagyarázzuk, miért leszünk boldogabbak, amikor színes ruhát viselünk. 

XXL pilóta napszemüvegek


Az első jelentős női pilóta, Amelia Earhart munkaruhái a mai napig inspirációforrásként szolgálnak a designerek számára. Az aviátor stílus a divathetek kifutóin is fel-felbukkan, de a napszemüvegtrendek között évről-évre megjelenik az a stílusos és összetéveszthetetlen modell, amelyet a pilóták viselete ihletett. Nem véletlen, hogy ez a trend idén ismét a reflektorfénybe került. A retróláz mellett az is közrejátszott az aviátor stílus felvirágzásában, hogy a ’80-as évek népszerű akciófilmjének folytatása, a Top Gun: Maverick néhány hete debütált a mozikban.  

Lásd rózsaszínben színesben a világot!


A színek nemcsak a napszemüveg keretét, hanem a lencsét is izgalmassá tehetik. Ez a megoldás változatos megjelenést biztosít, hiszen az egészen finoman színezett, halvány árnyalatoktól a sötétlila lencsékig mindent megtalálsz. Így könnyen kiválaszthatod azt, amelyik a stílusodhoz és/vagy az aktuális hangulatodhoz a legjobban illik. Kíváncsi vagy, melyik színek a legkedveltebbek? A rózsaszín örök kedvenc – ez a Barbiecore stílus fénykorában hatványozottan igaz –, de emellett a mézsárga, a lila, valamint a kék különböző árnyalatai is nagy sikernek örvendenek ezen a nyáron. 

Futurisztikus sziluett

View this post on Instagram

 

DEZI (@dezi) által megosztott bejegyzés


A 2022-es napszemüvegtrendek közül sok a múltba repít vissza, de néhány inkább képzeletbeli utazásra csábít minket, amelynek végállomása a jövő. A futurisztikus hangulatú, erősen strukturált vonalakat követő keretek általában maszkulin hatást keltenek – ami remek hír. Először is, a pároddal is nyugodtan osztozhattok a kiegészítőn. Másrészt, a férfias sziluett miatt remekül illik a sportosabb szettekhez is, viszont arra is kiváló, hogy a feminin outfiteket érdekesebbé tedd. 

Y2K sikk


A Y2K, azaz a 2000-es évek divatját felidéző stílus már tavaly is meghatározó szerepet töltött be a szépség- és divattrendek terén. De a Y2K körüli felhajtás azóta sem csillapodott. Ennek köszönhetően a vékony fémkeretes, valamint a perem nélküli napszemüvegek újra trendinek számítanak. Az extra hűha-faktor érdekében pedig érdemes olyan változatok után kutatnod, amelyeknek a lencséje színezett. Üdv újra a 2000-es években!

Forrás: TZR
Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: