Elképzelt levél a férjem szeretőjének

A megcsalás olyan árulás, ami mellett nem lehet csak úgy elsétálni. Ám sok esetben hálásak is lehetünk a harmadik félnek, hogy felnyitotta a szemünket. Íme, egy felszabadító hálalevél a szeretőnek, aki segített megválni a hűtlen kedvestől.

A megcsalás nem más, mint a kapcsolati szabályok teljes lábbal tiprása. Bár több fajtáját ismerjük, hiszen van aki „csak” alkoholos állapotban lép félre, más minden kínálkozó lehetőséget megragad, és van, akik komplett kettős életet él a szeretőjével a felesége mellett. De bárki bármit mond, azért ha mélyebben belemegyünk a dologba, kirajzolódik egy kép arról, mi lett volna helyes.

Legyünk őszinték: egy felnőtt ember képes lezárni a kapcsolatát, ha azt rossznak ítéli meg, mielőtt egy újba kezdene. Másként nem különb annál a bizonyos majomnál, aki egyik liánból a másikba kapaszkodva ugrándozik az életben. Kifejezetten hasznos tudni, hogy azok a férfiak, akik nem tanúsítanak megbánást, és nem éreznek fájdalmat afelett, hogy mit műveltek a másikkal, jó eséllyel a következő párkapcsolatukban sem fognak felelőségteljesebben viselkedni.

szerető, szex, hűtlenség
Fotó: grinvalds / Getty Images

Tőlük igazából nem baj, ha „megszabadulunk”, bármennyire is fájdalmas szembesülni a hűtlenségükkel. Persze, az ember lányának fel kell dolgoznia, és ki kell adnia magából a sérelmeit, hogy emelt fővel távozhasson.

Ha másként nem, akár egy (elképzelt) levél formájában:

Köszönöm, hogy felnyitottad  szememet!

Valószínűleg, ha nem jössz össze a férjemmel, a mai napig is egy sivár házasságban élek, amelyben mindig én voltam az, aki elrontotta a dolgokat. A család nevében mindig meghúztam  magam, de folyamatosan hitványnak és semmirekellőnek éreztem magam. Nem volt jó, ahogy főzök, soha nem volt elég tiszta a lakás, és az otromba vicceken sem tudtam nevetni, hiszen én voltam az, akinek nincs humorérzéke. Köszönöm, hogy mára mindez megváltozott. A válás óta tudom, hogy nem vagyok értéktelen. Sőt, azóta van olyan, akinek kifejezetten számítok.”

Ne lepődj meg, ha ugyanúgy bánik veled, ahogy velem!

„Remélhetőleg tanul valamit a korábbi kapcsolataiból, és képes lesz valamit fejlődni, de tudom min mentem keresztül vele. Semmi kétségem afelől, hogy a kezdeti lángoló időszak után veled is el fogja játszani a mocskos kis játékait. Köszönöm, hogy már nem nekem kell tűrni a degradáló megjegyzéseit. Remélem, hogy okosabb leszel nálam, jobban meghúzod a határaidat és nem rendeled alá magad neki. Én is ráébredtem, hogy nem hagyhattam volna, hogy ilyenformán bántson, és sokkal korábban ki kellett volna állnom önmagamért.”

Te is jobbat érdemelsz!

„Intelligens lánynak tűnsz, rengeteg lehetőséggel. Valószínűleg elkápráztat a nagyvonalúságával, te pedig még fiatal vagy, és próbálod megtalálni önmagadat. Hidd el, többet érdemelsz egy olyan embernél, aki érzelmileg nem képes odaadni magát senkinek, és számtalan megoldatlan komplexussal rendelkezik. Ahogy szídja az édesanyját, úgy szídott engem is…csak remélni tudom, hogy veled másként lesz. Mindenesetre én hálás vagyok érte, hogy tisztán látok vele kapcsolatban, és ezáltal megérthettem, hogy a bántásai mögött nem az én hitványságom áll.”

A nőknek támogatniuk kell(ene) egymást

Ez elég utópisztikusan hangzik a mai világban, és bár pozitívan állok ahhoz, ami történt, szeretném, ha tudnád, hogy továbbra is aljasságnak tartom, amit tettél. Nyilván össze-vissza hazudozott mindent arról, hogy milyen a viszonyunk, de nem gondolod, hogy akkor csak pontot kellett volna tenni a végére, mielőtt belekezdetek? Egy megcsalás árulás és hideg vérrel történő átgázolás egy másik emberen. Nőként arra kérlek, tanulj az esetből és többé ne tegyél ilyet más nővel, és remélem, veled sem fog megtörténni. Én elhatároztam, hogy nem fogok soha ilyet tenni, és ez erővel tölt el.

szerelem szex pár ágyban
Fotó: South_agency / Getty Images

Mindig van választás!

„Bár az ismerősöknek azt mondtad, te próbáltál menekülni a helyzetből, ezt elég nehéz elhinni, hiszen egy kapcsolat kialakításához két aktív ember kell. Nem véletlenül találkoztatok, és a légyottokon is részt kellett vegyél. Valld be: élveztétek egymást és a helyzetet. Ahelyett, hogy elkened a dolgot, nem ártana legalább felelősséget vállalni az embernek a tetteiért. Nem várok tőletek bocsánatkérést, mert szükségtelen. Mindezt azért írtam le, mert remélem, legalább a jövőben jobb döntéseket fogsz hozni, legalábbis ami a házas férfiakat illeti.”

Nyitókép: fotostorm / Getty Images
Forrás: yourtango

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: