Smink nélkül vesz részt a brit szépségverseny egyik indulója, hogy önelfogadásra biztassa a nőket

A görög-angol származású Elle Seline-t tinédzserként gyakran bántották a kinézete miatt, így évekig sminkkel rejtegette igazi énjét, mert szeretett volna beilleszkedni. Ma viszont már bátran felvállalja azt, ki is ő valójában.

Különleges lépésre szánta el magát a Miss Nagy-Britannia egyik jelentkezője. A 31 éves Elle Seline úgy döntött, hogy smink nélkül indul el a szépségversenyen. A nő nem titkolja, tiniként a smink egyfajta álarc volt számára, görög-angol származása miatt erősebb szőrzete volt az átlagnál, emiatt az iskolatársai sokat csúfolták.

Elle a Görögország területén lévő Szkíathosz-szigetén nőtt fel, később pedig az angliai Wiltshire-be járt iskolába. „Más kultúrából jöttem” – mondja. „Gúnyolódtak velem a testalkatom miatt, a hajam meglehetősen göndör volt, és mindig azzal csúfoltak, hogy fejtetűm van. Azt is mondták, hogy gorilla vagyok, mert kicsit szőrösebb volt az arcom és a karom.” Elle a csúfolódás hatására kiegyenesítette a haját, borotválni kezdte a karját, és 13 éves korától már erős sminket viselt. Sőt, világosabb árnyalatú alapozót használt, annyira kétségbeesetten be akart illeszkedni. „Ma a filterek és az appok pontosan azt a hatást érik el, amit én műveltem a suliban.”

Elle Seline
Elle Seline (Fotó: Instagram/@ elle_seline_official)

A kamaszkorában őt ért bántalmazás hatására a lány depresszióba esett, az őt ért élmények miatt pontosan tudja, mennyire fontos, hogy milyen üzenetet közvetít a média a fiatal nők felé. Elle 2020-ban indult először a Miss Nagy-Britannia versenyen a 27-38 éveseknek szóló kategóriájában, de úgy érzi, akkor még nem volt önazonos a megjelenése. „Olyannak mutattam magam, amilyennek mások akartak látni.” Éppen ezért 2021-ben már smink nélkül áll fel a színpadra. „Lehet, hogy egy iskolás lány meglátja ezt és azt érzi majd, hogy elég jó úgy, ahogy van.”

Elle-nek egyébként a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténhelyzet sokat segített a magabiztossága fejlesztésében, méghozzá azáltal, hogy zenészként nem volt lehetősége fellépni. „A koncertek alatt mindig igyekeztem érinthetetlennek tűnni. Ez volt a pajzsom. A karantén alatt viszont nem éreztem a nyomást arra, hogy sminket viseljek, így megtanultam elfogadni önmagam.” A nő emellett mentálhigiénés szakemberként dolgozik Surreyben, és hisz abban, hogy tartozunk a következő generációnak egy üzenettel:

„Rendben van, ha önmagad vagy.”

Forrás: BBC
Nyitókép: Instagram/@elle_seline_official

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: