Elő a korcsolyákkal! Mutatjuk a legjobb jégpályákat az országban

A téli sportok szerelmeseinek van egy jó hírünk, ugyanis cikkünkben most összegyűjtöttük az ország legjobb budapesti és vidéki jégpályáit. Ideje tehát előkapni a korcsolyát!

A korcsolyázás ugyanis amellett, hogy egy igazán hangulatos téli program, még abban is segít, hogy az ünnepek előtt kicsit formába hozzuk magunkat és ne a pluszkilók elleni küzdelemmel induljon majd az új év. Jégpályát pedig az ország szinte minden táján találunk, így még az sem lehet kifogás, hogy utaznunk kell, hogy hódolhassunk szenvedélyünknek. Mutatjuk a kedvenc vidéki és budapesti helyszíneinket!

Budapest Park

Az egyik legmenőbb nyári koncerthelyszínnek számító Budapest Park mára igazi téli mesevilággá változott. Ugyanis szinte a szórakozóhely teljes területét jég borítja, decembertől februárig több mint 2000 négyzetméteres korcsolyapályával várják a látogatókat. A Parkban hétköznap délutánonként korizhatunk, de hétvégén már a délelőtti órakban is kilátogathatunk. Akkor sem kell aggódnunk, ha csak most ismerkedünk a sporttal, hiszen a korcsolya mellett jégpingvint is bérelhetünk, ennek segítségével pedig máris biztosabb lesz a lábunk alatt a csúszós talaj. A Budapest Park a téli időszakban is készpénzmentes, akkor se ess kétségbe viszont, ha otthon hagynád a bankkártyád, hiszen ilyenkor is lehetőséged van Festipay kártya igénylésére.

Fotó: budapestpark.hu

Nyitvatartás: hétfő-csütörtök: 16:00-21:00; péntek: 16:00-22:00; szombat: 10:00-22:00; vasárnap: 10:00-21:00
Jegyárak: A Budapest Park Jégvilágának belépőinek és bérleteinek áráról IDE KATTINTVA tájékozódhatsz.

Városligeti Műjégpálya

Európa egyik legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelületeként a kontinens legjobb ilyen helyszíneit rangsoroló, nemzetközi listákon is mindig előkelő helyen szerepel a Városligeti Műjégpálya. Ennek a helynek a történelme pedig egészen 1869-ig nyúlik vissza, hiszen a Pesti Korcsolyázó Egylet ekkor kapott először városi tanácsi engedélyt a Városligeti tó korcsolyapályaként való használatára. Persze az sem utolsó szempont, hogy a jégen keringve a történelmi jelentőségű Vajdahunyad vára szolgáltatja a hátteret.

Fotó: liaj/Getty Images

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9:00-13:00 és 17:00-21:00; szombat: 10:00-14:00 és 16:00-21:00; vasárnap: 10:00-14:00 és 16:00-20:00
Jegyárak: A Városligeti Műjégpálya jegyárai 2000-4000 forint között alakulnak, de családi belépőt is vásárolhattok. A pontos árak IDE KATTINTVA láthatóak.

Adventi korcsolyapálya Debrecenben

A debreceni Kossuth téren idén is felállították a Nagytemplom előtti jégpályát. A város kezdeményezése pedig egész Kelet-Magyarországon egyedülálló, hiszen nincs még egy adventi forgatag, ahol korcsolyázni is van lehetőségünk. Idén 750 négyzetméteren élvezhetik a tél örömeit a kilátogatók, 2023-ban pedig a pálya területe egy 120 méteres jégfolyosóval is bővült. Az adventi időszak szombati napjain ráadásul még jégdiszkóval is készülnek a szervezők.

Fotó: debreceniadvent.hu

Nyitvatartás: A debreceni adventi korcsolyapálya nyitvatartása IDE KATTINTVA olvasható részletesem
Jegyárak: 1200 Forint/fő illetve lehetőség van kísérőjegy vásárlására is, 500 Forint/fő áron

Különleges jégpálya Balatonfüreden

Balatonfüred nyáron kétségkívül az ország egyik legszebb helye, viszont a város télen is igyekszik megőrizni ezt az imidzset. A füredi Zákonyi jégpályát idén pedig egy jégfolyosóval és két helyszínnel bővítették ki, így a Tagore sétány és a Vitorlás tér is elérhetővé válik korcsolyával közlekedve. Így a több mint 1600 négyzetméter összterületű pálya különböző téli sportokra is alkalmassá vált, jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók. A belépésre két helyen biztosítanak lehetőséget, a Zákonyi-téri és a Vitorlás-téri pályánál is megválthatjuk jegyeinket.

Fotó: balatonfured.hu

Nyitvatartás: 2023. december 1. – 2024. január 31. (Bővebb információ IDE KATTINTVA)
Jegyárak: Felnőtt: 1600 Forint; Diák: 1100 Ft; 3-14 év közötti gyerekjegy: 800 Forint; a balatonfüredi lakosok pedig kedvezményes jegyeket válthatnak

Korcsolyázás az edelényi kastélynál

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található, hányatott sorsú edelényi kastély idén télen újra régi fényében ragyog, hiszen annak parkja egy jégpályával bővült. Délelőttönként ugyan a borsodi óvodások és iskolások veszik azt birtokba, viszont délután mindenki előtt ott a lehetőség, hogy korcsolyát húzzon. Az ország hetedik legnagyobb kastélyaként számon tartott edelényi L’Huillier-Coburg kastélykertjében felállított jégpálya díjtalanul látogatható.

Fotó: edeleny-kastely.hu

Nyitvatartás: hétfő: zárva; keddtől-péntekig: 15:00-18:00; szombat: 10:00-18:00; vasárnap: 10:00-14:00
Belépő: INGYENES

Nyitókép: svetikd/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: