Először született koala a pusztító tüzeket követően Ausztráliában

Az ausztrál Reptile Park dolgozói Ash-nek, vagyis Hamunak nevezték el az újszülött koalát.

Az ausztrál bozóttüzek hivatalosan idén márciusban értek véget 240 nap után, a tragédia több mint 1 milliárd állat halálához vezetett. Azóta az ország az ökoszisztéma újjáépítésen dolgozik, amelynek szerves része a koala populáció rehabilitálása. Ebben a folyamatban az ausztrál Reptile Park Somersby hatalmas eredményt ért el, hiszen két nappal ezelőtt náluk született meg a legelső bébikoala. „Nagyon különleges bejelentenivalónk van… Megszületett a szezon legelső koala bébije. A gondozók úgy döntöttek, hogy Ash-nek fogják elnevezni. Ash a legelső koala, aki a parkban született meg a tragikus ausztráliai bozóttüzek óta, mely egy bíztató jele annak, hogy az ausztráliai vadvilág végre újjáépülhet” – írták a park Instagram-oldalán, és még egy csodálatos videót is megosztottak az új jövevényről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Australian Reptile Park (@australianreptilepark) által megosztott bejegyzés,

A hüllőpark dolgozói továbbá bejelentették, hogy a koronavírus miatti egy hónapos bezárást követően június 1-jén újranyitnak. „Az elkötelezett munkatársaink a bezárások alatt is az állatok gondozásán dolgoztak, és most hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy újból kinyithatjuk ajtóinkat és üdvözölhetjük a vendégeket!”– jelentették be egy édes fotóval Ash-ről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Australian Reptile Park (@australianreptilepark) által megosztott bejegyzés,

Az ausztrál ökoszisztéma nagy részét elpusztító tüzeket már februárban visszaszorítottnak tekintették, márciusra pedig lezárultnak nyilvánították. „Az idei szezon eddig nagyon traumatikus, kimerítő és aggodalmas volt a bozóttüzek miatt, azonban most először a New South Wales-i tűzoltóság kijelentheti, hogy a bozóttüzek végre kontroll alatt vannak” – írta akkor a leginkább érintett terület tűzoltósága. „A tűzoltók, a mentősök és a közösség kitartó munkájának köszönhető, hogy eljutottunk idáig.”

Az International Fund for Animal Welfare and the Biolink kutatócsoportjának tanulmánya megállapította, hogy becslések szerint legalább 5000 koala pusztult el a New South Wales-i tűzvészben, ez az ország koala népességének körülbelül 12% -át teszi ki. A tanulmányból az is kiderült, hogy a tűzesetek visszafordíthatatlan károkat okoztak és a koala populációt hivatalosan is veszélyeztetettnek kell tekinteni.

Nyitókép: Australian Reptile Park/Facebook
Forrás: people.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: