A wellnessfürdők és egy jóféle kocsma hazasításából született meg a belgák legújabb sörfürdője

A Brüsszelben található fürdő kimaxolja a kikapcsolódás fogalmát: a különleges enteriőr a középkori belga sörfőző hagyományok előtt tiszteleg, amelyet a vendégek a dézsafürdőből, egy ízletes lager kortyolgatása közben is megcsodálhatnak.

„A hely, ahol a sör, a fürdőzés és Belgium találkozik” – ezzel a rövid, de annál frappánsabb mondattal mutatja be szolgáltatásait a Brüsszel óvárosában található Bath & Barley (magyarul: Fürdő és Árpa). Az első belga sörfürdő azzal a céllal nyitotta meg kapuit, hogy nyugtató és intim közeget teremtsen a vendégek számára, akik relaxálás közben megismerhetiksörfőzés és a fürdőzés hagyományait. Ráadásul miközben a víz, a komló és a gyógynövények keverékéből álló fürdővízben pihennek, a világhírű, kézműves belga italokat is megkóstolhatják.

Fotó: WeWantMore Design Studio

Mindössze egy hónappal ezelőtt nyitott meg Belgium első sörfürdője, de máris hatalmas népszerűségnek örvend a Bath & Barley. Nem csoda, ugyanis már a bejáratnál egy igazán különleges világba csöppenhetnek a látogatók, ahol néhány órára minden gondjukat elfelejthetik. A mutatós, boltívekkel díszített helyiséget a középkori sörfőző pincék inspirálták, a középpontjában egy hatalmas rézszínű installáció áll. A mennyezetről lelógó szárított árpa és komló illata betölti a teret, amely még megnyugtatóbbá varázsolja a légkört. A fürdők felé sétálva olyan illusztrációk tárulnak a vendégek szeme elé, amelyek stílusa a templomok üvegablakaira emlékezteti őket. Ezek a sörfőző szerzeteseket és papokat ábrázolják, így idézik fel a belgiumi sörkultúra ismert történeteit.

Fotó: WeWantMore Design Studio

Természetesen a vizuális élménynél még nagyobb szerepet kap, hogy a test és a lélek újjászülessen a sörfürdőben. Ennek érdekében a tölgyfából készült dézsákat víz, élesztő, maláta és komló keverékével töltik meg. Miért? Mert a sörélesztőről és a komlóról régóta köztudott, hogy pozitív hatást gyakorol a bőrre, illetve a hajra. A sörfürdők fogalmát mégis alig ismerik. A két alapító ezen szeretne változtatni és a hagyományát (újra) meghonosítani Belgiumban. Arra törekszenek, hogy csak helyi termelőkkel és művészekkel dolgozzanak együtt. Az élesztőt és a malátát például a Brussels Beer Projecttől szerezik be, amely néhány perc sétára található a fürdőtől. Az itallapon is csak belga sörök kaphatnak helyet, amelyekhez természetesen csak a helyi gasztronómia remekeit rendelhetik meg a vendégek. Ezzel még mindig nem ért véget a sor: a helyszínt csak belga iparművészek munkáival dekorálják és a zenei aláfestést is belga előadók szolgáltatják, egyetlen külföldi énekes dala sem szólal meg a fürdőben.

Fotó: Bath & Barley, WeWantMore Design Studio

Forrás: designbloom, Bath & Barley
Nyitókép: WeWantMore Design Studio

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: