Elveszett az intimitás a kapcsolatotokból? Íme 14 tipp a forróbb szexért (+18)

A hosszú távú, kielégítő szex titka nem a pornófilmek képkockáin keresendő! Sokkal inkább önmagunkkal, a saját testünkkel való kapcsolat milyensége határozza meg a szexualitásunkat.

A vonzalomról hajlamosak vagyunk úgy nyilatkozni, mint valamiről, ami vagy van vagy nincs. Az igazság azonban az, ha két ember szereti egymást, egykor lángoló vágyat éreztek egymás iránt, akkor a vonzalmat fel lehet ébreszteni. A lényeg a cselekvésen van. Azaz, nem lehet elvárni, hogy önmagától visszatér, tenni kell érte! Persze úgy érezzük – pláne, ha régóta élünk párkapcsolatban -, hogy az idő ellenünk dolgozik. Minél régebb óta vagyunk együtt a másikkal, annál inkább elveszítjük a lelkesedést, a mozdulataink megszokottá válnak, és egyszer csak arra ébredünk, hogy a szenvedély elpárolgott, és ha már így van, biztosan örökre el is veszett. Nézzük a dolog jó oldalát: egy régóta tartó párkapcsolatban nincsenek tabuk, bármit elmondhatunk a másiknak, megoszthatjuk a fantáziáinkat, és instruálhatjuk őt az ágyban. A kapcsolódásnak ez a típusa nemcsak a másikkal való kapcsolatunkat erősíti, hanem önmagunk jobb megismeréséhez is hozzásegít. És végső soron az önszeretet megtanulása és gyakorlása vezet a kielégítőbb szexuális élethez.

Szerencsére számtalan eszköz áll a rendelkezésetekre, ha felébresztenétek a szunnyadó vonzalmat, és még nem is kell hozzá nagy dolgokra gondolni. Jöjjön is 14 egyszerű módszer, amelynek segítségével 5 perc alatt mélyebb kapcsolatot létesíthetsz önmagaddal és a szerelmeddel. Elsőre válassz csak egyet, és figyeld meg, milyen hatással van a szexuális életetekre!

Első lépés: kapcsolódj mélyebben önmagadhoz!

 1. Minden nap meztelenkedj egy kicsit! Ha ez elsőre ijesztőnek tűnik, akkor csak szép fokozatosan vezesd be az életedbe. Tusolás előtt állj a tükör elé, és figyeld meg a testednek azokat a részeit, amiket szeretsz. Ha már haladó vagy a témában, akkor aludj meztelenül! Még egy tipp: a reggeli rántottát álmosan, egy szál bugyiban elkészíteni garantált vágyfokozó.
 2. Érd tetten a negatív gondolataid! Ha folyamatosan csak ostorozod magad a tested miatt, akkor természetes, hogy elveszik az intimitás a kapcsolatodból. Nem azt állítom, hogy ezentúl azt kell mondogasd magadnak, hogy egy varázslatos istennő vagy, de ha az Utálom a testem. mondatot lecseréled arra Ez az én testem, x éve velem van, engem szolgál, minden apró gyűrődés egy emlék…, azzal megerősítheted a kapcsolatod önmagaddal!
 3. Táncolj! Nem, ez nem egy vicc. Egy fülledt zene előhozza belőled a nőt, az elfogadó, önmagát szeretni tudó, és ezáltal szerethető nőt!
 4. A napi feladatok mellett folyamatosan a tenni akaráson van a hangsúly. Pedig ahhoz, hogy igazán kapcsolódni tudjunk önmagunkkal, meg kell tapasztaljuk a létezés eufóriáját. Biztosan a könyöködön jön már ki, de nem véletlenül beszélünk róla ennyit: jógázz, meditálj, használj illóolajokat, és lazulj le, keresd meg a jelent és maradj benne.
 5. Tudd megnyugtatni magadat, ha netán rátör a szorongás. Kontrolláld a légzésed, 4 másodperc belégzés, 4 másodperc bent tart, majd 4 másodperc kifújás. Közben karold át a vállad, simogasd a hátad, és szeresd magad olyannak, amilyen vagy.
 6. Ki mondta, hogy csak professzionális masszőr maszírozhat: légy a magad masszőre! Minden nap szánj egy pici időt arra, hogy megmasszírozd a vállad, a talpad vagy a tarkód!
 7. Dönts! Hajlamosak vagyunk mindenre igent mondani, és a nyakunkba venni a világ baját. Tiszteld magad, és bátran mondj nemet!

Második lépés: kapcsolódj mélyen a szerelmedhez, varázsoljatok intim pillanatokat!

 1. Nézzetek mélyen egymás szemébe minden nap! Biztosan hallottál már arról a kísérletről, amikor idegenek hosszan egymás szemébe néztek, és ez a mély kapcsolódás vágyat/szerelmet/szenvedélyt ébresztett bennük. Nem véletlen. Tegyetek ti is egy próbát, nézz mélyen a párod szemébe mielőtt szexelnétek!
 2. Az apró gesztusok szerepét sokan lebecsülik, pedig ezek azok, amik képesek hosszú távon fenntartani az intimitást. Reggelente köszöntsétek egymást, simogassátok vagy öleljétek meg a másikat. Bókoljatok, erre még évek múltán is szükség van.
 3. Amikor csak lehetőséged van rá, érintsd meg a szerelmed! 
 4. Ha valami fontos dologról beszélgettek, fogjátok meg egymás kezét, ez növeli a bizalmat két ember között.
 5. Szex előtt üljetek egymással szembe, és fogalmazzátok meg, mit szerettek a másikon, mitől látjátok őt vonzónak.
 6. Játsszatok! Keressetek valami apró érdekességet a városban, ahol éltek, hagyjátok otthon a telefonotokat és próbáljátok meg együtt felkutatni.
 7. Masszírozzátok meg egymást, de ne kötelességből, élvezetből!

Ahhoz, hogy újra felkeltsük magunkban a vágyat, rendkívül fontos, hogy képesek legyünk szeretettel közeledni önmagunkhoz és a másikhoz. Ezek az apró dolgok segítenek, hogy magabiztosabbak legyünk a saját testünkben, de végső soron őszinte párbeszédek is kialakulhatnak egy-egy játék során, azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy miért fontos a kommunikáció. Ha rendszeresen gyakoroljátok a fentieket, a szikra hamarosan újra feléled közöttetek!

Nyitókép: Arman Zhenikeyev/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: