Emésztési problémáid vannak? Próbáld ki ezt az ászanát!

Napi 5 perc jóga a stresszmentes életért

Ennél egyszerűbb jógagyakorlatot nem találsz! Segíti az emésztésed, nyugtatja az idegeid, és már napi 5 perc is elég ahhoz, hogy megérezd a jótékony hatásait.

Tudtad, hogy a child’s pose, más néven a balasana, magyarul a csecsemőpóz csökkenti a stresszt és a feszültséget? Már napi 5 perc is elég ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb lehess! Ez a póz az egyik legpihentetőbb ászana a jógában. A gondolataink lecsendesítésére is alkalmas, valamint segít a jógára való ráhangolódásban. Kikapcsolja és megnyugtatja a testet is. Ha teljesen kezdő vagy, ez a póz szuper kiindulási pont lehet!

A gyakorlat:

Térdelő állásból ereszkedj a sarkadra, pihentesd a hasad a combjaid között, a nagylábujjaid érjenek össze, a homlokodat tedd a földre, a kezedet nyújtsd ki magad előtt a földön, az ujjaid nézzenek előre, a kézfejedet nyomd a talajhoz. Ha úgy kényelmesebb, tedd a tested mellé a karod. Lazítsd el az állkapcsod, lélegezz egyenletesen. Várandósság, illetve térdfájás esetén még jobban nyisd szét a combjaidat, és lazulj bele ebbe az ászanába. Ha babát vársz, ez a gyakorlat tökéletes ahhoz, hogy megnyújtsd a derekadat és a megterhelt alsó háti szakaszodat is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

vixenwrap (@vixenwrap) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: PeopleImages/E+/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: