Emilia Clarke ritka betegséggel küzd: „Csoda, hogy még tudok beszélni”

A Daenerys Targaryent alakító színésznő ritka és veszélyes betegségben szenved.

Emilia Clarke ismét beszélt arról, hogy agyi aneurizmával küzdött, miközben a Trónok harca című sorozat forgatásán vett részt. A színésznő 2019-ben a New Yorker-nek adott interjújában árulta el, hogyan élte túl az életveszélyes aneurizmákat 2011-ben és 2014-ben.

A színésznőnél 2011-ben diagnosztizáltak először aneurizmát, ami ha megreped súlyos vérzést, akár stroke-ot is is okozhat, A Trónok Harca forgatása alatt a színésznőt kétszer is kórházba kellett szállítani, ahol megoperálták. A műtét közben az agyának egy darabját el kellett távolítani, így az is csoda, hogy képes beszélni.

A BBC Sunday Morning című műsorának adott interjújában a színésznő arról beszélt, hogy mennyire fájdalmas volt az élmény, de hálás a Trónok Harca miatt, és hálás, hogy életben van.

Hihetetlenül sokat segített, hogy a Trónok Harca magával ragadott és célt adott nekem.

A 2011-től 2019-ig tartó sorozat mind a nyolc évadában szerepelt Daenerys Targaryen szerepében, sőt, a sikersorozat egyik legnépszerűbb karakterévé vált. Emilia 2019-ben alapította meg a SameYou nevű jótékonysági szervezetet a hozzá hasonló problémával küzdők számára, akik az érzelmi és a mentális felépülésükre összpontosítanak. 2020-ban az American Brain Alapítványtól megkapta a Public Leadership in Neurology-díjat a neurorehabilitációval kapcsolatos figyelemfelkeltés érdekében tett erőfeszítéseiért. Emilia jelenleg Anton Csehov A sirály című darabjának színházi előadásában játszik a londoni West Enden.

Forrás: Deadline
Nyitókép: Lia Toby / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: