5 francia szépségtrükk, amit te is elleshetsz az Emily Párizsban sorozat szereplőitől

A francia nők elbűvölőségének titkára sokan kíváncsiak vagyunk. Az Emily Párizsban sminkmestere elárulta azt az 5 alapvető fogást, amivel buján szexik, mégis rendkívül elegánsak és finomak tudunk maradni.

Tény, hogy a francia kifinomultság és stílusérzék nemcsak a szépségápolásról szól, hiszen tudjuk: sokkal több annál. Egy olyan laza, mélyről fakadó eleganciával kell párosuljon az emberben, amit tényleg nagyon nehéz megtanulni. Mindenesetre akinek tetszik ez a fajta női méltóság, átvehet és gyakorolhat olyan franciás elemeket, amelyek hozzásegítik őt ahhoz, hogy a cherchez la femme életérzés átjárja, és nőiességét újradefiniálják. Talán nem is kell, hogy a vérünkben legyen ez a fajta francia csábító kisugárzás, és jó, ha a saját egyéniségünkkel keverjük össze. De az biztos, hogy a szépségápolásban érdemes a nyomdokaikba lépnünk, hiszen olyan szintre emelték a láthatatlan sminkelést, amely egyetlen más nemzet hölgyeinek sem sikerült. Kiderítettük, hogy Aurélie Payen, az Emily Párizsban harmadik évadának sminkese milyen fortélyokra esküszik.

1. Makulátlan bőr

A sminkelés előtti bőrápolás az első és legfontosabb, állítja az Emily Párizsban sminkmestere. Ő általában egy LED fényterápiás maszkkal kezdi a színészek rutinját. Egyébként ez a gép látható az új évad nyitó jelenetében is. Ez a technológia lehúzza a gyulladásokat, és feszessé varázsolja a bőrt. Ezután szemmaszkot alkalmaz, majd Augustinus Bader krémeket. Bizonyos szereplőknél, mint például Sylvienél a natúr bőrhatás volt a cél, így nála kizárólag ezt a technikát alkalmazta, egy light alapozóval és némi korrektorral, és csak ott, ahol egy-egy apróbb bőrhibát ki kellett javítani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CurrentBody (@currentbody) által megosztott bejegyzés


Currentbody Skin LED Therapy 210 000 Ft

2. Vörös ajkak és frufru

A vörös ajkak már jóideje divatban vannak itthon is, azonban még mindig sokan elkövetik azt a hibát, hogy erősebb szemsminket párosítanak hozzá. A francia sminkkódex legelső paragrafusa pedig szigorúan kijelenti, hogy ez tilos. Természetesen büntetés nem jár érte, viszont a laza francia összhatást elfelejtheted. Ha már mindenáron ki szeretnéd emelni a tekintetedet, inkább a szemöldöködre fókuszálj. A sorozatban megfigyelhető, hogy Emily szemöldöke mindig egy leheletnyivel meg van erősítve, így Audrey Hepburnére emlékeztet. Payen ezzel, és a vörös rúzzsal éri el azt a tiszta arc hatást, ami annyira különleges. A frufru idén szintén hódít, de azt javasoljuk, mindenki bánjon óvatosan vele, mert nem feltétlenül áll jól mindenkinek, és akár erőltetett is lehet. Megnyugtatunk, anélkül is bombázó lehetsz, elég csak Sophie Marceura gondolni.

Lancome L’Absolu rouge 12 000Ft

3. Nude make-up

Az ultrafinom natúr smink, amelyben a bőr természetessége érvényesül, szintén jellemző a francia nőkre. Szinte soha nem használnak nehéz alapozókat, teljesen homogénné téve bőrüket. Nyilván ők is a tökéletességre törekszenek, csak olyan módon, hogy hagyják felsejleni a saját bőrüket. Sőt, gyakran a vörös rúzsok helyett is természetesebb árnyalatokat viselnek. Egyébként a tipikus francia eleganciát a sorozatban Camille testesíti meg, akinek a sminkjét elnézve ezek a könnyed és minimál hatású termékek működnek leginkább. Nála szinte csak az arccsont került kiemelésre kontúrvonalakkal és árnyalásokkal.

Clé de Peau Beauté Concealer SPF 27 000Ft

4. Észrevehetetlen műszempilla

Megvan az itthoni lányok zömén látható mini partvis-szerű műszempilla? Egy francia nő ilyet sosem tenne magával. Nemcsak azért, mert ezek a súlyozott pillák elnyomják a tekintetet és közönséges hatást keltenek, de azért sem, mert hosszú távon tönkre is teszik az eredeti pillákat. Természetesen a francia nők is élnek azonban ezzel az ékességgel, csak sokkal rafináltabban. Beillesztett pillákat csak a szemív külső széleiben használnak, és azokból is csak olyat, ami az úgynevezett 1D-s és azt is szépen, váltakozó hosszúsággal építi fel nekik a szakember. Egy hosszabb szálat mindig egy rövidebb követ, ami rendkívüli mértékben nyitja meg és teszi cicássá a tekintetet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LASHLASH (@lashlash.nyc) által megosztott bejegyzés

Lashlash individual mona 9900 Ft

5. Mindig van hely egy kis játékosságnak

Soha ne felejtsünk el játszani. Ez a francia nők mottója, akik egyébként az eleganciában az extrém dolgokat olyan bűbájjal vegyítik, hogy attól mindannyian megőrülünk. Az Emily Párizsban szinte minden szereplőjének van olyan pillanata, amikor ruházatában, sminkjében nagyot villant. Már persze, nem úgy. Egyébként sem kell mindig a jól bevált dolgok mentén haladni, állítja Payen. Nyugodtan próbáljunk ki időnként újszerű és trendi dolgokat, legyünk különlegesek és viseljük bátran, ha valami megtetszik. Ezeket a matricákat bárki kipróbálhatja, hiszen még sminktudás sem szükséges hozzá, és biztos lehetsz benne, hogy minden szem rád fog szegeződni. A lényeg abban rejlik, hogy tudd és merd viselni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Face Lace (@face_lace) által megosztott bejegyzés

Face Lace Dazzle Underliner 8200 Ft

Forrás: vogue.com
Nyitókép: Pascal Le Segretain / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: