Emma Roberts nyíltan mesélt arról, hogyan élte meg az endometriózist és azt, hogy talán sosem lehet gyermeke

A színésznő nyáron jelentette be, hogy babát vár, azonban az anyasághoz vezető útja egyáltalán nem volt könnyű, ugyanis az orvosai szerint betegsége súlyosan befolyásolta a termékenységét, ezért le is kellett fagyasztatnia a petesejtjeit.

A 2020-as év igazi bébibummot hozott el Hollywoodban, hiszen alig telt el hét anélkül, hogy ne olvastunk volna egy sztárbaba születéséről vagy egy világsztár terhességéről. Emma Roberts például augusztusban jelentette be hivatalosan, hogy gyermeket vár szerelmétől, Garrett Hedlundtól. Bár azt nem árulta el, hogy mikorra várják a picit, azt azért megosztotta a követőivel, hogy egy kisfiúval fog bővülni a családjuk.

Fotó: Instagram/@emmaroberts

A színésznővel készített mélyinterjú novemberben jelent meg az amerikai Cosmopolitan magazinban, amelyben nagyon nyíltan és őszintén beszélt arról, hogyan is élte meg az anyasághoz vezető utat. Julia Roberts unokahúga azt mondja, egész életében arról álmodozott, hogy egyszer lesz egy gyermeke, azonban tizenéves kora óta endometriózisban szenved, így később meg kellett küzdenie ennek a betegségnek a termékenységére gyakorolt hatásával is. „Amikor még kislány voltam, folyamatosan könyörögtem az édesanyámnak azért, hogy szüljön még egy babát. Emlékszem, amikor hazahozta a húgomat a kórházból, fogtam őt, fel akartam öltöztetni és játszani vele” – nyilatkozta Emma. „Tizenhat évesen azt gondoltam, mire 24 leszek férjhez megyek és gyerekeim lesznek” – mesélte. De sajnos ezt a célját nem sikerült megvalósítania, ami részben a munkája miatt alakult így, hiszen a gyakran utazásokkal járó hosszú forgatások mellett nem könnyű az embernek megállapodnia a szó hagyományos értelmében.

Fotó: Instagram/@emmaroberts

„A családalapítás akkor kezdett el igazán motoszkálni a fejemben, amikor pár éve megtudtam, hogy tinédzserkorom óta endometriózisom van, amit akkor nem diagnosztizáltak. Mindig is jellemző volt, hogy a menstruációm és a görcsök annyira ledöntöttek a lábamról, hogy hiányoztam az iskolából vagy felnőtt fejjel törölnöm kellett egy meetinget. Ezt megemlítettem az orvosomnak is, aki nem vizsgált meg alaposan és elküldött, talán mert túl drámai voltam? A húszas éveim végén azt éreztem, női doktort kell keresnem. Ez volt a lehető legjobb döntés, amit meghozhattam. Lefuttatott néhány tesztet, elküldött egy specialistához” – mondta. „Végre megerősítettek abban, hogy nem drámáztam túl a helyzetet. De addigra ez az állapot már kihatott a termékenységemre is” – osztotta meg az olvasókkal Emma, akinek ekkor azt tanácsolták, fagyasztassa le a petesejtjeit vagy nézzen utána egyéb lehetőségeknek. A színésznő akkor azt mondta, nincs ideje erre, hiszen éppen dolgozik. „Hogy őszinte legyek, teljesen megrémültem. Már magától a gondolattól megijedtem és attól, hogy talán sohasem lehet saját gyermekem… Végül lefagyasztattam a petesejtjeimet, ami egy nagyon bonyolult folyamat.”

Fotó: Instagram/@emmaroberts

Emma bevallotta, megdöbbentette őt az információ, amit a termékenységéről kapott. „Olyan véglegesnek tűnt és furcsának, mintha én csináltam volna valamit rosszul. De aztán elkezdtem nyitni más nők felé, és a beszélgetések egy teljesen új világa nyílt meg előttem – endometriózisról, meddőségről, vetélésekről és a gyermekvállalástól való félelemről. Annyira hálás vagyok érte, hogy rájöhettem, nem vagyok ezzel egyedül és semmit sem rontottam el.” A színésznő végül mégis megkapta a tündérmesébe illő befejezést, hiszen teherbe esett szerelmétől. „Giccsesnek hangozhat, de amint nem gondoltam rá, megtörtént. Ettől függetlenül nem mertem beleélni magam semmibe. Sok dolog rosszul alakulhat, ha az ember terhes. Ez is olyasmi, amit nem láthatsz Instagramon. Szóval megtartottam a titkot magamnak, a családomnak, a páromnak és nem készítettem terveket arról, mi lesz, ha mégsem sikerül. Ez a terhesség rádöbbentett arra, hogy az egyetlen terved, ami lehet, az az, ha nincs egy sem.”

Forrás: Elle
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Legnépszerűbb cikkek: