Energetikai feltöltődéshez: irány Magyarország szakrális helyei!

Ha az idei nyaraláshoz nem tengerpartot vagy valami nagyvárosi kalandozást keresel, hanem inkább feltöltődésre, regenerálódásra vágysz, át sem kell lépned az országhatárt, mert kis hazánk tele van mágikus helyekkel.

Magyarország rendkívül gazdag különleges, vitalitásnak otthont adó településsel, amik erős, gyógyerejű energiával rendelkeznek. Ez annak köszönhető, hogy a földet behálózó energiavonalak hazánkban szinte besűrűsödnek, és a vonalak találkozásánál kivételesen erős hatású energiát sugároznak. Most mutatunk neked néhányat közülük, ha igazi feltöltődésre vágysz.

A Visegrádi-hegység és a Pilis gyógyító energiái

Pilis erdővel borított hegyei mágikus kisugárzásukkal és csodálatos látványukkal egyaránt vonzzák a látogatókat. Egyes kutatások szerint itt érezhető a legjobban a Föld gyógyító energiája, mert itt a legvékonyabb a földkéreg. Biztosan hallottál már arról a hiedelemről, miszerint őseink úgy tartották, hogy Dobogókőn található a Föld szívcsakrája, mellette, Pilisszentléleken (mint ahogy a neve is mutatja) pedig ennek a helynek a lelkét rejtették el. Sokan beszélnek arról, hogyha a környéken található Ferenczy-sziklát átölelik, hallani vélik a Föld szívverését. A Pilis az ősi, magyar Árpád-házi királyok szent, szakrális helye volt, mítikus tudást őriz vadregényes világa. A néphagyományok szerint létezett egy rejtélyes rend, ami Pilis halmaira vigyázott, a Szent Halom Vigyázóinak Rendjének nevezték őket, és máig kutatják, hogy milyen közük lehetett a Boldog Özséb alapította pálosos rendhez, akik kolostorának romjait 1985-1992 között tárták fel Pilisszentlelken. Feltöltő, gyógyító energiája és csodálatos környezete nem véletlenül vonzza nemcsak a gyógyulni vágyókat, hanem a kirándulókat is.

Mátraverebély-Szentkút: egyik nemzeti kegyhelyünk is

A legenda szerint, amikor Szent László királyt és katonáit a völgyben bekerítették a kunok, a király egy sziklába hajította lándzsáját és ott egy forrás fakadt, amiből az elcsigázott, szomjas csapat inni tudott. Egy másik csodálatos történet is kötődik ehhez a helyhez, azt tartják, hogy amikor egy néma kisfiú lemaradt édesapjától, mert megszomjazott és vizet keresett, maga Szűz Mária jelent meg előtte és egy patkó formájú mélyedést mutatott neki, amiben víz csordogált. Ahogy a fiú ivott belőle, csoda történt, visszanyerte hangját és az apja után kiáltott. Az itt lévő barlangokban a 13. században szerzetesek éltek remeteként. 2006-ban Erdő Péter bíborostól kapta meg a Nemzeti Kegyhely besorolást, és az itt található Nagyboldogasszony Bazilikában 2011 óta egy különleges ereklyét őriznek: egy II. János Pál pápa vérével átitatott textildarabot. Manapság miséket, ünnepségeket is tartanak itt, amiket áthat a hely különleges, nyugalmat árasztó hangulata.

Nem csak a buddhisták kedvelt helye a zalaszántói sztúpa

Európa egyik legnagyobb sztúpáját találhatod itt, amit 1993-ban maga őszentsége, a 14. Dalai Láma avatott fel. Ugyan belülről nem látogatható, mégis kiemelt spirituális kirándulóhely a buddhista vallás követőinek, mert itt őrzik a történelmi Buddha földi maradványának néhány darabját. Építésekor betonjában több tibeti könyvet helyeztek el. Nemcsak méretei miatt különleges, hanem azért is, mert Európában egyedülálló. Vallástól függetlenül többen számoltak be arról, hogy a hely békessége milyen jó hatással volt idegeikre, enyhítette a szorongásukat, a feszültségüket, világosabban ráláttak múltjukban történt eseményeikre és azokat könnyebben tudták elengedni, lezárni. Próbáld ki, hogy ezen a helyen meditálsz vagy egyszerűen csak üldögélsz, az egyik legalkalmasabb környezet arra, hogy lelkileg feltöltődj és megújult erővel folytasd hétköznapjaidat.

Boldogasszony gyógyító köve Bükkszentkereszten

Ha Bükkszentkereszten jársz, érdemes felkeresned Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyógynövénykertjét, akinek gyógyhatású teáinak alapanyagait ezen a vidéken termelik. Itt található az a különleges kő, aminek a legenda szerint az adta a csodatévő erejét, hogy Jézus halálán bánkódva Mária világgá ment és útja közben ezen a kövön megpihent. A kő megpuhult alatta, felvette teste alakját és így alakult ki különleges formája. Boldogasszony kövének nevezték el, és állítólag több meddő asszony, aki ezen a kövön megpihent, hamarosan várandós lett. Mérések szerint a Bükkben van egy energia-háromszög, amelynek csúcsain a legerősebb az energiasugárzás, és ennek egyik csúcsa a Boldogasszony köve. De Bükkszentkereszten nemcsak ez az egy csodatévő kő létezik, hanem kövek rengetege, sőt, még a fák is varázslatos gyógyerővel bírnak. Ha odalátogatsz, érdemes megölelgetned a fákat, hogy átjárhasson feltöltő energiájuk.

Balaton-felvidék csodája, a Káli Kőtenger

A Káli-medencében, Szentbékkálla közelében található kőtenger nemcsak arról híres, hogy nagyon látványos, hanem arról is, hogy pont a Szent György-vonalak metszésében helyezkedik el. Ezek a Föld mágnesességéhez kapcsolódó vonalak, sárkányvonalaknak is nevezik őket, és azokon a helyeken, ahol ezek többszörösen keresztezik egymást, koncentrálódik az energia – nem véletlenül tulajdonítanak az ilyen helyeknek szakrális jelentőséget is. Igazi természeti csoda ez a Balaton-felvidéki kőtenger, ahol az idők során cementté alakult homokkövek egészen különleges sziluettű sziklákká formálódtak. Az egyik legnagyobb a Kelemen kő, ami a központban tornyosul, meg is lehet mozdítani, innen kapta Ingókő becenevét. Ha fel szeretnéd tölteni energiaraktáraidat, megnyugvásra vágysz, ezek a különleges rezgéssel bíró energiák tökéletesek erre.

A tápiószentmártoni Attila-domb

Elsősorban egy különleges régészeti lelet kapcsán ismert ez a hely, mert régészeti ásatások során itt találtak rá a híres szkíta aranyszarvasra. Maga a domb a Kincsem Lovasparkhoz tartozik. Tudtad, hogy itt volt a kifutója a legendás Kincsem lónak, aki 54 mérkőzéséből 54-et nyert meg? Talán nem is véletlenül, mert egy legenda szerint a park egyik lovasának a lova egy gyógyíthatatlan betegségből gyógyult fel, miután kivitték a dombra. Egészen különleges radioaktív és elektromágneses erőterek találhatóak itt, és annak ellenére, hogy csak belépővel látogatható, mai napig rengetegen látogatják, bízva gyógyulásukban. Sokan számolnak be róla, hogy néhány órát itt eltöltve felmelegedik, zsibbad, bizsereg a teste, érezhető, ahogy áramlik az energia. Többen kutatták ennek a jelenségnek az okát és a dombot átszövő mágneses erőtereknek tulajdonítják.

Nyitókép: KDP/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: