Érkezik (újra) Jane Austen legviccesebb főhősének története: íme az Emma előzetese!

Modernebb és púderesebb, mint valaha

Nem először viszik vászonra Jane Austen legendás karakterét. Az Emmát korábbi sikere után 2020-ban újra láthatja a kosztümös filmekért rajongó közönség!

Szereted a kosztümös filmeket, és sosem vetnél meg egy jó komédiát? Ráadásul kíváncsi vagy arra is, milyen köntösbe bujtatnak 2020-ban egy sokat látott klasszikust? Akkor nincs mese, az Emmát melegen ajánljuk. Az ikonikus, 1815-ös Jane Austin regény alapján készülő film főhőse a kiváltságos és elkényeztetett Emma Woodhouse, aki, mióta nővére férjhez ment apjával él kettesben. Emma, miután sikeresen párt talál nevelőnőjének, az önjelölt kerítőnő szerepébe bújik, és teljesen összekuszálja, az amúgy nyugis kisváros életét. Humorból, féltékenységből és puccos bálokból a filmben nem lesz hiány.

A főszerepben Anya Taylor-Joy-t láthatjuk, akit a Széttörve, az Üveg vagy a Telivérek című filmekből ismerhet a közönség. Ő egyébként a harmadik színésznő, aki Emma szerepébe bújhat. Az 1948-as verzióban Judy Campbell-t láthattuk, 1996-ban pedig Gwyneth Paltrow tündökölt Emmaként az Oscar-díjas feldolgozásban. Anya Taylor Joy kifejezetten jó választás, hiszen a színésznő karakterében megcsillanó arisztokratikus hiúság és báj remekül passzol a szerephez. Az Emmát ezúttal Autumn de Wilde rendezte, a film forgatókönyvét pedig Eleanor Catton írta. Nem ez az első és bizonyára nem is az utolsó újragondolt klasszikus, bízunk benne, hogy ezúttal valami igazán frappáns mozit láthatunk majd.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: