Erre a 10 perces meditációra esküszik Halle Berry

„A meditációban mindig megtalálom a békét, a reményt és a vigaszt - ez különösen igaz (és fontos) ebben a nehéz időszakban." - állítja az 53 éves színésznő, aki már több mint 20 éve minden reggelét egy minimum 10 perces gyakorlattal indítja.

Halle Berry tavaly igazi mozgalmat indított el a #FridayFitness kihívásával – péntekenként személyi edzőjével közösen mutatta be azokat a feladatsorokat, amelyek formában tartják. A színésznő legújabb interjújában arról mesélt, hogy a sportolás mellett a meditálás is központi szerepet játszik az életében – több mint 20 éve minden reggelét ezzel indítja.

Az 53 éves színésznő a Women’s Health magazinnak mesélt arról, hogy egy 10 perces meditációt minden nap be kell iktatnia a reggeli rutinjába ahhoz, hogy felkészüljön az előtte álló feladatokra. Ha az ideje engedi, akkor 1 órát is szívesen eltölt ezzel. Ugyanis a kétgyermekes anyuka szerint ez az egyetlen olyan időszak a napjában, amikor lelassulhat és saját gondolataira, érzéseire tud koncentrálni. A karantén bevezetése óta még több időt szakít a meditációra, mert ez a szokása hatalmas segítséget jelent neki a rendkívüli helyzetben. ‚‚A gyerekeknek most még nagyobb szükségük van a szüleikre. Ha azt látják, hogy aggódom vagy tanácstalan vagyok, akkor ők is ezt fogják érezni. A meditálás nélkül biztosan nem lennék nyugodt és kiegyensúlyozott.’’ – mondta a színésznő.

Fotó: Halle Berry/Facebook

Halle Berry szerint a meditálás erejét sokan alábecsülik és el sem tudják képzelni, milyen pozitív változásokat hozhat az emberek életébe. ‚‚A gondolataink hatalmas befolyással bírnak; szó szerint ezek alkotják a saját valóságunkat. A meditáció abban segíthet, hogy megváltoztassuk a világunk kollektív energiáját, pozitívan álljunk a dolgokhoz és boldogabbá váljunk.’’ A színésznő véleménye az, hogy sokan bonyolultnak tartják a meditálást, és azt hiszik, órákat kell rá szánni. Pedig ő azt állítja, minden perc értékes és napi 10 perc is jelentős változásokat hoz. Végül azt a jól bevált gyakorlatot is megosztotta, amelyet már 20 éve követ. Próbáld ki te is:

  1. Keress egy csendes helyet (Berry a szabad levegőre esküszik), ülj le és helyezkedj el egy kényelmes pózban. Húzd ki magad, figyelj a tartásodra és pihentesd a kezed a lábadon vagy a talajon.
  2. Csukd be a szemed és csak a légzésedre koncentrálj. Ne változtasd meg a ritmusát, csak figyelj rá. Ha valami gondolatod támad, ne foglalkozz vele – továbbra is csak a lélegzetvételekre összpontosíts.
  3. Körülbelül öt perc múlva (ha az időd engedi, lehet több is) kezdj el azon gondolkodni, hogy miért meditálsz. Továbbra se feledkezz meg a légzésedről, de közben tűnődj el azon, milyen gondok, kérdések jellemzik a napjaidat. Milyen változásokat szeretnél látni az életedben, illetve te mit tehetsz azért, hogy ezek valóban bekövetkezzenek.
  4. A következő néhány percben figyeld meg, milyen válaszok és ötletek jutnak az eszedbe. Erre adj magadnak annyi időt, amennyit szükségesnek érzel.
  5. Végül nyisd ki a szemed. Halle Berry általában leírja azokat a gondolatokat, amelyek meditáció közben eszébe jutottak és másokat is erre biztat. Így még jobban el tud merülni és át tudja gondolni azokat az ötleteket, amelyek elindíthatják a pozitív változásokat.

Ez a rövid gyakorlat hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad és megtaláld azt a motivációt, amelyre szükséged van a fontos döntések meghozásához. Ezután már csak rajtad múlik, hogy cselekszel-e és bevezetsz néhány kisebb-nagyobb változást.

Forrás: womenshealthmag.com
Nyitókép: @halleberry/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: